Egentlig var det meningen, der skulle have været mælkesauce i denne champignonsuppe med brombær, men kokken kunne åbenbart ikke læse, så derfor blev det mornaysauce – godt det ikke var kirsebærsaucen der stod ved siden af. Nå, resultatet blev faktisk helt godt – og smagte godt med de hjemmelavede grissini.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 25 g stegemargarine
  • Ca. 450 g pastinakker
  • 4 rødløg
  • 2 tsk. rørsukker
  • 150 g frosne, optøede eller friske brombær
  • 1 dl friske timianblade
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 250 g champignoner
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ tsk. tørret timian
  • 3½ dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • ½ liter Mornaysauce, den lette

Tilbehør

Sådan tilberedes cremet champignonsuppe med brombær og hjemmelavede grissini

  1. Skræl pastinakkerne, og skær dem i små tern.
  2. Pil løgene, og skær dem i både.
  3. Pil hvidløget, og læg det i en hvidløgspresser.
  4. Skyl timianen, og fjern evt. kviste.
  5. Skyl champignonerne, og fjern evt. urenheder, og skær champignonerne i kvarte.
  6. Skyl brombærrene, og fjern evt. urenheder, hvis de er friske.
  7. Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg pastinakkerne i ca. 7 minutter – rør af og til.
  8. Tænd ovnen på 200° C.
  9. Kom løgene ned til pastinakkerne, og steg dem med i ca. 3 minutter.
  10. Tilsæt sukker, salt, brombær og timian, og varm brombærsalsaen i ca. 2 minutter.
  11. Smag til med salt og sukker.
  12. Smelt Becel i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  13. Svits champignon, presset hvidløg og timian i ca. 3 minutter.
  14. Tag gryden af varmen, og blend champignonblanding, vand og bouillonterning.
  15. Rør Mornaysauce og salt i, og bring suppen i kog under omrøring.
  16. Læg grissini i ovnen i 3-4 minutter, til de er varme.
  17. Servér suppen i dybe tallerkener med brombærsalsa og grissini til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1656/394
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 35 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    328/78
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med brombær

Brombærchutney og -eddike

Brombærchutney og -eddike

Æblemuffins med brombærsyltetøj

Æblemuffins med brombærsyltetøj

Andebryst med brombærsalat

Andebryst med brombærsalat

Brombærmarmelade med hyldebær og æbler

Brombærmarmelade med hyldebær og æbler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Cremet champignonsuppe med brombær og hjemmelavede grissini
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)