Egentlig var det meningen, der skulle have været mælkesauce i denne champignonsuppe med brombær, men kokken kunne åbenbart ikke læse, så derfor blev det mornaysauce – godt det ikke var kirsebærsaucen der stod ved siden af. Nå, resultatet blev faktisk helt godt – og smagte godt med de hjemmelavede grissini.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 25 g stegemargarine
- Ca. 450 g pastinakker
- 4 rødløg
- 2 tsk. rørsukker
- 150 g frosne, optøede eller friske brombær
- 1 dl friske timianblade
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 250 g champignoner
- 1 lille fed hvidløg
- ½ tsk. tørret timian
- 3½ dl vand
- ½ grøntsagsbouillonterning
- ½ liter Mornaysauce, den lette
Tilbehør
Sådan tilberedes cremet champignonsuppe med brombær og hjemmelavede grissini
- Skræl pastinakkerne, og skær dem i små tern.
- Pil løgene, og skær dem i både.
- Pil hvidløget, og læg det i en hvidløgspresser.
- Skyl timianen, og fjern evt. kviste.
- Skyl champignonerne, og fjern evt. urenheder, og skær champignonerne i kvarte.
- Skyl brombærrene, og fjern evt. urenheder, hvis de er friske.
- Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg pastinakkerne i ca. 7 minutter – rør af og til.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Kom løgene ned til pastinakkerne, og steg dem med i ca. 3 minutter.
- Tilsæt sukker, salt, brombær og timian, og varm brombærsalsaen i ca. 2 minutter.
- Smag til med salt og sukker.
- Smelt Becel i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits champignon, presset hvidløg og timian i ca. 3 minutter.
- Tag gryden af varmen, og blend champignonblanding, vand og bouillonterning.
- Rør Mornaysauce og salt i, og bring suppen i kog under omrøring.
- Læg grissini i ovnen i 3-4 minutter, til de er varme.
- Servér suppen i dybe tallerkener med brombærsalsa og grissini til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1656/394 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 35 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 328/78
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Cremet champignonsuppe med brombær og hjemmelavede grissini
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on