Braiseret nakkefilet med lilla kartofler er en ret, der er lækker cremet og fuld af smag.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Energifordeling og næringsindhold skal tages med et vist forbehold, da vi ikke er sikre på, om lilla kartofler har samme næringsværdier som almindelige kartofler, men godt smager de. Og flotte ser de ud.
Ingredienser
- 15 g stegemargarine
- 1 stykke svinenakkekam uden svær (ca. 700 g)
- ½ dl piskefløde 38 %
- 4½ dl vand
- 1 dl vand med 1-2 spsk. majsstivelse
- Ca. 150 g lilla kartofler
- 2-3 rødløg
- 150 g majs
- 75 g mager ost
- 1¼ dl hakkede rucolasalatblade
- 1 gul peber
Tilbehør
- Ciabattabrød
Sådan tilberedes braiseret nakkefilet med lilla kartofler
- Lad margarinen blive gylden i en stegegryde.
- Brun kødet på alle sider (ca. 5 minutter i alt).
- Tilsæt fløde, vand, salt og peber.
- Lad nakkefileten braisere ved svag varme og under låg i ca. 2 timer – vend den af og til.
- Tag nakkefileten op, og lad den hvile tildækket.
- Kog skyen ind ved kraftig varme i ca. 15 minutter, eller til der er ca. 6 dl tilbage.
- Si skyen og kom den tilbage i den rengjorte gryde.
- Rør majsstivelsen ud i vandet, og rør det i skyen, og lad det koge, stadig under omrøring, i ca. 1 minut.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Skær rødløgene i tynde både.
- Kom kartofler og løg i saucen, og lad det hele koge ved jævn varme og uden låg i ca. 3 minutter.
- Tilsæt majs, og varm retten igennem.
- Smag til.
- Hak rucolasalaten, riv osten, og skær peberfrugten i mindre stykker.
- Bland rucolasalat, ost og peberfrugt sammen.
- Skær kødet i skiver.
- Servér med saucen og ostedrys og ciabattabrød – gerne lunet på brødristeren eller i ovnen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer og 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2412/574 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 44 %
Kulhydrat: 28 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 484/116
Protein: 8 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Braiseret nakkefilet med lilla kartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on