Børne- og ungemad, så det er en lyst, men også lækkert for os voksne. Endvidere er pitabrød også godt til madpakken. Fyldet kan man jo selv variere, og det ændrer jo selvfølgelig også på næringsindholdet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time og 50 minutter
- Fryseegnet: Ja, uden fyld
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1937/461 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 8 %
Kulhydrat: 73 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 440/105
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 tsk. sukker
- 500 g mel
- 1 tsk. salt
Tilbehør:
- 200 g salattern
- 6 tomater
- 200 g skinkestrimler, toppings
- 300 g hvidkål
- ½ kinakål
- ½ dåse majs
- 1 grøn peberfrugt
Sådan tilberedes pitabrød:
- Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål.
- Tilsæt sukker.
- Lad blandingen stå lunt i 20 minutter, til gæren bobler.
- Tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen æltes grundigt igennem, til den er smidig og glat.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Del dejen i 12 portioner, og tril dem til boller.
- Rul bollerne ud i ca. ½ cm tykkelse med en diameter på ca. 12 cm.
- Lad pitabrødene hæve 15 minutter.
- Skyl tomaterne, og skær dem i tynde både.
- Snit hvidkål og kinakål.
- Skyl peberfrugt, fjern frøstanden, og kassér den (eller brug den til bouillon), og skær peberfrugten i mindre stykker.
- Rist skinkestrimlerne på en tør pande.
- Varm panden op, og steg pitabrødene ved jævn varme på begge sider, til de får lidt farvede pletter.
- Servér tilbehøret i små skåle.
- Spis pitabrødene ved at flække dem næsten helt igennem og fylde dem med lækkerierne.
Dommen:
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks/Pingbacks