Jeg har aldrig været så meget for selleri. Hver knold- eller bladselleri. Men selleribøf kan jeg sagtens spise.

Personer

Minutter

Da jeg var barn, fik vi kun knoldselleri. Og det fik vi i hønsekødsuppe og gule ærter og så i sovsen, når vi fik boller i sellerisovs.

Min mor kom kæmpestore stykker selleri i. Der var ingen tvivl om, at det var et stykke selleri, jeg havde fået på skeen eller gaflen. Det gjorde det selvfølgelig nemmere at spise uden om – og det gjorde jeg. Men efter selv at have eksperimenteret med knoldselleri, er jeg faktisk blevet fan.

Selleri er supersundt og indeholder ikke ret mange kalorier. Til gengæld har den et højt indhold af kostfibre, så selleri er perfekt, når du gerne vil slanke dig eller holde vægten. Det er jo ikke at foragte.

Men er du ikke så glad for selleri – ligesom jeg ikke var – så prøv engang at lave zombiehjerne (bagt selleri), selleri-risotto eller selleribøf, som du får opskriften på herunder.

Ingredienser til bønnesalat

  • 100 g edamamebønner
  • 1 ds. hvide bønner (240 g)
  • 10 kalmata oliven uden sten
  • 75 g salattern, 3 %
  • 2 tsk. eddike
  • 1 spsk. olie

Ingredienser til selleribøf

  • 300 g knoldselleri
  • ½ rød chilipeber
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g havregryn
  • 1 æg
  • 40 g revet mozzarella, 16 %
  • 1 knsp. spidskommen
  • Oliespray´
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til servering

  • 4 spsk. sød chilisauce

Sådan tilberedes selleribøf og bønnesalat

  1. Start med bønnesalaten, så den kan stå og trække, og så selleribøfferne ikke bliver kolde.
  2. Bruger du frosne edamamebønner, så hæld lidt kogende vand over dem, så de tør, og dræn dem derefter.
  3. Hæld vandet fra bønner, skyl dem, og dræn dem.
  4. Bland edamamebønner, hvide bønner, oliven, salattern, eddike og olie, og stil det til side.
  5. Så er det tid til at lave selleribøffer.
  6. Skræl sellerien, og riv den groft.
  7. Skyl chilipeberen, fjern stilken, og hak kødet.
  8. Pil hvidløgsfeddene.
  9. Bland selleri, havregryn, æg, ost, chili, spidskommen, presset hvidløg, salt og peber sammen til en sammenhængende fars.
  10. Del farsen i fire lige store dele, og form dem til bøffer.
  11. Spray en pande med olie, og steg bøfferne på begge sider, til de har taget farve og er blevet varme indeni.
  12. Servér varme med bønnesalat og sød chilisauce.

Opbevaring

Selleribøffer kan fryses og genopvarmes i ovnen eller på panden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja – bøfferne 
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1372/327
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    560/134
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med knoldselleri

Stegt kalvelever med selleri

Stegt kalvelever med selleri (zombiehjerne)

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Kulmule i italiensk inspireret sauce

Kulmule i italiensk inspireret sauce

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Selleribøf med bønnesalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)