Det er umuligt at lave saltmandler i en fedtfattig udgave, da mandler i sig selv er en fed spise. Men man kan sagtens anvende dem i retter, som er fedtfattige. De smager også godt som snack, men så er det rent fedt.

Gram

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 3½ spsk. groft salt
  • 2 dl kogende vand
  • 200 g mandler
  • 10 g stegemargarine

Sådan tilberedes saltmandler

  1. Opløs saltet i det kogende vand, og tilsæt mandlerne.
  2. Stil dem tildækket i 15 minutter.
  3. Tænd ovnen på 150° C.
  4. Lad mandlerne dryppe af i en sigte.
  5. Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med stegemargarinen.
  6. Bag mandlerne i ca. 20 minutter – vend dem et par gange, når margarinen er smeltet.
  7. Tag mandlerne ud af ovnen, og læg dem på fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle, og drys evt. med mere salt.
  8. Servér  lune eller kolde.
  • Kategori: Snack og tilbehør
  • Antal: 6 personer til snack eller ca. 250 g
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    785/187
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 68 %
    Kulhydrat: 18 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1870/447
    Protein: 16 g
    Fedt: 34 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med mandler

Intervalstegte koteletter med spidskaal og rygeostcreme

Intervalstegte koteletter med spidskaal og rygeostcreme

Crepe Suzette

Crepe Suzette

Hvidkålssalat med dadler og appelsin

Hvidkålssalat med dadler og appelsin

Havtaskehaler med kartofler i salviepesto

Havtaskehaler med kartofler i salviepesto

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Saltmandler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)