Nogle kan lide dem – andre kan ikke … ja, det er rosiner, jeg taler om. Kom dem i eller lad være. For disse fødselsdagsboller er nemlig lækre både med og uden.
Antal
Minutter
I disse fødselsdagsboller er der også revet æble og solsikkekerner – hvis du ønsker det. Æblerne gør fødselsdagsbollerne mere saftige, og græskarkernerne gør dem lidt grovere og gør, at de mætter lidt mere. Så behøver du ikke bage så mange. 😉
Ingredienser (alle fødselsdags-boller)
- 5 dl minimælk
- 50 g gær
- 2 spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 200 g hytteost
- Ca. 900 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
Ingredienser (fødselsdags-boller med rosiner, æbler og græskarkerner)
- 200 g rosiner (gerne jumbo)
- 2 æbler
- 100 g solsikkekerner
Sådan tilberedes fødselsdagsboller med eller uden rosiner, æble og græskarkerner
- Lun mælken, og udrør gæren heri.
- Tilsæt honning, salt, hytteost og mel.
- Riv æblerne.
- Tilsæt evt. rosiner og æbler.
- Ælt dejen smidig, og stil den til hævning i ca. 45 minutter.
- Form dejen til boller, og lad dem efterhæve ca. 15 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Drys evt. med solsikkekerner.
- Bag dem i 12-15 minutter.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal – uden frugt: 991/236
KJ/Kcal – med frugt: 1360/324 - Energifordeling:
Protein – uden frugt: 15 %
Protein – med frugt: 13 %
Fedt – uden frugt: 6 %
Fedt – med frugt: 15 %
Kulhydrat – uden frugt: 79 %
Kulhydrat – med frugt: 72 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal – uden frugt: 903/216
KJ/Kcal – med frugt: 973/233
Protein – uden frugt: 8 g
Protein – med frugt: 7 g
Fedt – uden frugt: 2 g
Fedt – med frugt: 4 g
Kulhydrat – uden frugt: 41 g
Kulhydrat – med frugt: 40 g