Kylling stegt i cognac. Det smager vildt godt og er hurtigt og nemt lavet. Man kunne godt krydre kartoflerne mere, men pas på ikke at blande for meget sammen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1630/388 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 41 %
Alkohol: 3 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 461/110
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingebrystfileter
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk. cognac
- 2/3 dl vand
- ½ hønsebouillonterning
- 1 laurbærblad
- 1½ spsk. hakket timian
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 2 tsk. olivenolie
- 4 spsk. tomatketchup
Sådan tilberedes kylling stegt i cognac med timian-hvidløgspasta:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær kartoflerne i tykke skiver eller i både, og vend dem med olien, stil dem i ovnen i ca. 20 minutter.
- Drys med salt, når der er 5 minutter tilbage.
- Fjern overflødigt fedt fra kødet, og skær fileterne i 3-4 dele.
- Bland paprika med lidt salt og peber i en skål, kom kyllingen i, og vend rundt, så krydderierne fordeles.
- Pil hvidløgene.
- Opvarm olien i en stor stegepande ved middel varme, og steg hvidløgene i 1-2 minutter, indtil de er brune.
- Tag dem af panden.
- Skru op for varmen, og steg kyllingen i 5 minutter, eller indtil de er brune.
- Tilsæt cognac, og steg i ½ minut.
- Tilsæt vand, bouillonterning og laurbærblad.
- Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten simre i 10 minutter.
- Kom hvidløg og timian i en morter, og stød det til en pasta.
- Rør pastaen i kødet, læg låg på, og kog i 10 minutter, eller indtil kyllingen er mør.
- Servér kylling stegt i cognac med ketchup.
Dommen: