Kylling stegt i cognac. Det smager vildt godt og er hurtigt og nemt lavet. Man kunne godt krydre kartoflerne mere, men pas på ikke at blande for meget sammen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1630/388
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     41 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     461/110
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingebrystfileter
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. cognac
  • 2/3 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning
  • 1 laurbærblad
  • 1½ spsk. hakket timian
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 2 tsk. olivenolie
  • 4 spsk. tomatketchup

Sådan tilberedes kylling stegt i cognac med timian-hvidløgspasta:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær kartoflerne i tykke skiver eller i både, og vend dem med olien, stil dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Drys med salt, når der er 5 minutter tilbage.
  4. Fjern overflødigt fedt fra kødet, og skær fileterne i 3-4 dele.
  5. Bland paprika med lidt salt og peber i en skål, kom kyllingen i, og vend rundt, så krydderierne fordeles.
  6. Pil hvidløgene.
  7. Opvarm  olien i en stor stegepande ved middel varme, og steg hvidløgene i 1-2 minutter, indtil de er brune.
  8. Tag dem af panden.
  9. Skru op for varmen, og steg kyllingen i 5 minutter, eller indtil de er brune.
  10. Tilsæt cognac, og steg i ½ minut.
  11. Tilsæt vand, bouillonterning og laurbærblad.
  12. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten simre i 10 minutter.
  13. Kom hvidløg og timian i en morter, og stød det til en pasta.
  14. Rør pastaen i kødet, læg låg på, og kog i 10 minutter, eller indtil kyllingen er mør.
  15. Servér kylling stegt i cognac med ketchup.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”