Selvom retten hedder lyssej med spidskålsfrikassé, kan en anden slags fisk end lyssej sagtens anvendes. Den må bare ikke være for tyk, for den skal være til at rulle sammen.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g lyssejfileter
- 1½ dl grofthakket, bredbladet persille
- 1½ dl grofthakket, frisk kørvel
- 2 dl vand
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl minimælk
- ½ dl Becel let, flydende margarine
- 75 g mager, revet ost
- ¾ tsk. fintrevet muskatnød
- 600 g spidskål
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Brød
- Frisk kørvel
Sådan tilberedes lyssej med spidskålsfrikassé
- Fjern skæl og eventuelle ben fra fisken.
- Rul fiskefileterne stramt om persille og kørvel – fra halespidsen og med skindsiden indad.
- Skær rullerne midt over. Sæt evt. et spyd i til at holde rullerne samlet.
- Bring vandet i kog i en sauterpande.
- Læg fiskerullerne med sammenføjningen nedad i vandet, og damp dem ved jævn varme og under låg i ca. 3 minutter.
- Rør mel og 2 spsk. af mælken sammen i en gryde.
- Rør resten af mælken i.
- Tilsæt margarinen, og bring saucen i kog under omrøring.
- Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minutter.
- Tilsæt ost, muskatnød og salt, og lad osten smelte under omrøring.
- Skær spidskålen i bidder, og kom den i saucen.
- Bring atter saucen i kog, og lad den koge ved svag varme og uden låg i ca. 2 minutter.
- Smag til.
- Servér frikasséen med fiskerullerne og brød til, og pynt med kørvel.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1919/457 - Energifordeling:
Protein: 42 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 31 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Lyssej med spidskålsfrikassé
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on