Den indbagte kylling har vi bragt opskriften på før, men pastinakgratinen er ny. Den kan naturligvis serveres til andre retter eller alene for den sags skyld eller som frokost.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1923/458
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
     46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     437/104
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 4 pastinakker
  • Vand
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl minimælk
  • 2 æg
  • Lidt olie
  • 2 stegte kyllingebrystfileter i tern – ca. 250 g
  • 1 pakke filodej – 120 g
  • ½ kugle mozzarella
  • 4 spsk. fromage frais
  • 1 æggehvide
  • 2-4 tsk. estragon – frisk estragon kan også bruges, eller basilikum
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes indbagt kylling med pastinakgratin:

  1. Skræl pastinakkerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem meget møre i usaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Hæld vandet fra, og gem det.
  4. Mos pastinakkerne godt.
  5. Varm margarinen i en gryde, og tilsæt mel.
  6. Tilsæt mælken og pisk godt.
  7. Spæd til med kogevandet fra pastinakkerne, til opbagningen har en fed, cremet og glat konsistens.
  8. Bland opbagningen og pastinakmosen sammen, og smag til med salt og peber.
  9. Pisk de 2 hele æg sammen, kom dem i massen, og rør det godt sammen.
  10. Fordel gratinmassen i 4 portionsskåle penslet med lidt olie (eller én stor), og sæt dem i ovnen i 25-35 minutter (hvis gratinen steges i én form, skal den have lidt længere).
  11. Tilbered den indbagte kylling som det fremgår af opskriften her.
  12. Sæt den i ovnen det sidste kvarter af gratinens bagetid.
  13. Anret, og pynt evt. med lidt grønt.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”