Lækker, smørbar hvidløgsost. Kom det på en af de sunde boller/brød her på siden eller – som på billedet – på en (ret skæv ) hjemmelavet grovkiks.
- Kategori: Frokost
- Antal: Ca. 900 g
- Tilberedning: Ca. 16 timer
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person (ca. 10 g):
KJ/Kcal: 23/5 - Energifordeling:
Protein: 40 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 32 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 233/55
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 4 g
Ingredienser:
- ½ l A38, maks. 0,5 %
- ½ l ymer
- 1 løg
- 1 bdt. purløg
- 2 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hvidløgsost:
- A38 og ymer hældes op i et rent viskestykke – evt. sat fast i saftstativet.
- Lad al vallen løbe fra i ca. 8 timer eller natten over. Valle er rig på rigtig mange næringsstoffer, og er velegnet til at komme i dej til brød eller boller.
- Hak løg, hvidløg og purløg fint, og bland det i ostenmassen.
- Lad det trække i 8 timer i køleskabet.
- Smag til med salt og peber.
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks