Til disse mexicanske kyllingelår kan du købe et færdigblandet mexicansk krydderi, eller du kan lave dit eget af f.eks. paprika, chili, oregano, timian, spidskomme, salt og peber.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 kyllingelår med ryg
- 150 g rasp
- 2 tsk. mexicansk krydderi (gerne hjemmelavet)
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 æggehvide
- Lidt oliespray
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 ananasskiver
- 4 gulerødder
- 500 g kartofler
- 1 løg
- 1 hvidløg
- ½ dl majskerner
- 30 g parmesanost
- 65 g pastinak
- ½ grøn peberfrugt
- 2 dl icebergsalat
- 2 tomater
Sådan tilberedes mexicanske kyllingelår
- Tænd ovnen på 225° C.
- Bland rasp, mexicanske krydderier og salt og peber.
- Bland yoghurt og æggehvide, og vend lårene heri.
- Vend lårene i raspblandingen.
- Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray dem ganske let med olie.
- Sæt dem i ovnen i 45 minutter, til lårene er gennemstegte. Vend dem evt. når halvdelen af tiden er gået.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
- Skræl gulerødderne, og skær to af dem i grove stykker.
- Pil den yderste skal af hvidløget, og del det i fed.
- Pil løget, og skær det i halve ringe.
- Læg kartofler, de grove stykker gulerod, løg og hvidløgsfeddene i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber – og evt. lidt mexicansk krydderi hvis der er mere tilbage – og sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til grøntsagerne er sprødstegte. Vend et par gange.
- Bland en salat af de øvrige ingredienser skåret i mindre stykker – ikke majskernerne, de forbliver hele
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2459/586 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 452/108
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Mexicanske kyllingelår
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on