Til disse mexicanske kyllingelår kan du købe et færdigblandet mexicansk krydderi, eller du kan lave dit eget af f.eks. paprika, chili, oregano, timian, spidskomme, salt og peber.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingelår med ryg
  • 150 g rasp
  • 2 tsk. mexicansk krydderi (gerne hjemmelavet)
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 æggehvide
  • Lidt oliespray
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 ananasskiver
  • 4 gulerødder
  • 500 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • ½ dl majskerner
  • 30 g parmesanost
  • 65 g pastinak
  • ½ grøn peberfrugt
  • 2 dl icebergsalat
  • 2 tomater

Sådan tilberedes mexicanske kyllingelår

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Bland rasp, mexicanske krydderier og salt og peber.
  3. Bland yoghurt og æggehvide, og vend lårene heri.
  4. Vend lårene i raspblandingen.
  5. Læg lårene på en bageplade beklædt med bagepapir, og spray dem ganske let med olie.
  6. Sæt dem i ovnen i 45 minutter, til lårene er gennemstegte. Vend dem evt. når halvdelen af tiden er gået.
  7. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
  8. Skræl gulerødderne, og skær to af dem i grove stykker.
  9. Pil den yderste skal af hvidløget, og del det i fed.
  10. Pil løget, og skær det i halve ringe.
  11. Læg kartofler, de grove stykker gulerod, løg og hvidløgsfeddene i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber – og evt. lidt mexicansk krydderi hvis der er mere tilbage – og sæt fadet i ovnen i 35-40 minutter, til grøntsagerne er sprødstegte. Vend et par gange.
  12. Bland en salat af de øvrige ingredienser skåret i mindre stykker – ikke majskernerne, de forbliver hele Smiley

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2459/586
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    452/108
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med kyllingelår

One pot-kylling

One pot-kylling

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Lørdagskylling

Lørdagskylling

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Mexicanske kyllingelår
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)