Suppe med brøndkarse og croutoner er en dejlig sommerlig suppe, som smager forfriskende både kold og varm. Er velegnet til forret eller på buffeten.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 bagekartoffel
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 l hønsebouillon (eller grønsagsbouillon)
  • 1 bdt. brøndkarse
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 skiver sandwichrugbrød
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie

Sådan tilberedes suppe med brøndkarse og croutoner

  1. Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  2. Skræl kartoflen, og skær den i tern.
  3. Varm olien, og svits løgene kort.
  4. Tilsæt kartoffeltern og bouillon, og lad suppen simre, til kartoffelternene er møre – ca. 15 minutter.
  5. Tilsæt brøndkarse (gem lidt til pynt), og blend suppen.
  6. Smag suppen til med balsamico, salt og peber.
  7. Rist brødet hårdt, skær skorpen af, og gnid brødet med et overskåret fed hvidløg.
  8. Skær brødet i tern, og dryp med lidt olie.
  9. Servér suppen med brødcroutonerne og lidt frisk brøndkarse.
  • Kategori: Forret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    601/143
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    168/40
    Protein: 1 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter med brøndkarse

Kartoffelsalat med asparges - samt fiskefrikadeller

Kartoffelsalat med asparges – samt fiskefrikadeller

Rødbedetærte med feta

Rødbedetærte med feta

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Suppe med brøndkarse og croutoner
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)