Helstegt rødspætte er altid en lækker mundfuld. Hvis den er tilberedt ordentligt naturligvis. Nej, det der skiller sig ud i denne opskrift er nok nærmere tilbehøret – honningglasserede rødbeder, “smør”-dampet spidskål og en æble-løg-salat.

Personer

Minutter

Selvom det lyder som en stor og tidskrævende omgang, så er det altså en ret, der er hurtigt tilberedt. Så snyd ikke dig selv og din familie for denne skønne ret, som kommer hele vejen rundt smagssmæssigt og oplevelsesmæssigt. Søde rødbeder, syrlige æbler den sarte smag af kål.

Tilbehøret kan sagtes serveres til andre stegte retter – fisk som frikadeller eller hakkebøf.

Ingredienser

  • 4 rødspætter
  • 1 dl rugmel
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3 kviste estragon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 skalotteløg
  • ½ dl akaciehonning
  • 2 æbler
  • 200 g rødbede – ikke syltede, men rå
  • 1 spidskål
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

  1. Vend rødspætterne i rugmel blandet med lidt salt og peber, og steg dem i 1½ spsk. margarine – ca. 4-5 minutter på hver side.
  2. Skræl rødbederne , og skær dem i små både – det kan være en god idé at bruge gummihandsker, da du ellers får en anden farve fingre og hænder, end du er vant til – og rist rødbedebådene i olivenolie tilsat honning .
  3. Lad dem karamelliserer ganske kort tid, og smag til med salt og peber.
  4. Skær spidskålen i skiver, og damp dem i en gryde i med resten af margarinen og en smule vand.
  5. Damp under låg i 4 minutters tid, så der stadig er bid i kålen.
  6. Skær skalotteløg og æbler i små tern, og hak estragonen.
  7. Bland løg, æbler, estragon og sesamolie .
  8. Smag til med salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1864/444
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     369/88
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g