I 80’erne var sammenkogt ret (næsten) på lige fod med ristaffel, som jeg gav opskriften på her på siden forleden. Alt muligt kunne havne i en sammenkogt ret. Sjældent var det dog grøntsager – allerhøjst en lille gulerod – med champignoner, bacon og cocktailpølser var selvskrevne.
Personer
Minutter
Sammenkogt ret var (og er) måske lidt mindre ”fint” end ristaffel, til gengæld kræver det væsentligt mindre arbejde fra din hånd. Til en sammenkogt ret blev der oftest serveret ris, pasta eller – min favorit – kartoffelmos.
Ingredienser
- 1 stort løg
- 400 g champignoner
- 75 g bacon
- 1 spsk. flydende, let margarine
- 600 g skinkekød i tern
- 100 g cocktailpølser, konserves
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. smoked paprika
- 6 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1½ spsk. hvedemel
- ½ dl cremefraiche 18 %
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- Kartoffelmos – til 4 personer
- 16 skiver syltede rødbeder
Sådan tilberedes sammenkogt ret
- Pil løget, og hak det groft.
- Soigner champignonerne, og skær dem i skiver.
- Skær baconen i tern, og kom dem i en støbejernsgryde eller lignende.
- Tænd for varmen for fuld skrue.
- Tilsæt margarine, når baconen begynder at tage farve.
- Tilsæt løg, champignoner, kød og cocktailpølser, og lad det hele stege et par minutter.
- Tilsæt paprika, og rør rundt.
- Tilsæt vand, så det dækker, og bouillonterningen.
- Bring det hele i kog, skru ned for varmen, og lad det hele simre i ½ times tid, indtil kødet er mørt.
- Bland mel og cremefraiche sammen til en jævning, og tilsæt den under omrøring, til retten er jævnet.
- Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
- Servér med kartoffelmos og syltede rødbeder.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2916/694 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 320/76
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g