Rødspættefileter, det kender de fleste nok – paneret og stegt på panden. Det smager dejligt, men hvorfor altid lave det på samme måde. Her får du opskriften på rødspætteruller med pesto af nødder. Rullerne er lavet af rødspættefileter, der er blevet smurt med nøddepesto.
Personer
Minutter
Det er lidt anderledes, end vi normalt laver rødspættefileter. Men det tager ikke væsentligt længere tid. Sæt risene over at koge først, så er tilbehør og fisk færdigt samtidig.
Ingredienser
- 60 g blandede ristede kerner/nødder – f.eks. pinjekerner, solsikkekerner, mandler, hasselnødder, paranødder osv.)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 porre
- 8 rødspættefileter u/skind
- 3-4 spsk. revet parmesan – efter smag
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl ris
- 8 spsk. sød chilisauce – eller efter smag og behag
Sådan tilberedes rødspætteruller med pesto af nødder
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Blend nødder og olivenolie til en pesto.
- Snit porren fint.
- Tjek rødspætterne efter for ben, og fjern dem, der evt. måtte være.
- Læg rødspættefileterne to og to i forlængelse af hinanden, og smør dem med pesto.
- Rul fileterne sammen til fire små roulader, og stil dem oprejst på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys med de snittede porrer, og krydr med salt og peber.
- Sæt dem i ovnen, og lad dem bage i 15 minutter.
- Riv lidt parmesan over rødspætterullerne, og servér med kogte ris og chilisauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2692/641 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 637/152
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g