Jeg er vild med suppe, og jeg elsker æg på enhver tænkelig måde – kogt, stegt, pocheret, rå … – så ramen er lige en suppe for mig. Det er nemlig en japansk suppe med kød, grøntsager og ikke mindst æg.

Personer

Minutter

Normalt skal der ramen nudler i ramen – deraf navnet. Det kan du ikke få i enhver dagligvarebutik herhjemme, men andre nudler – dog ikke glasnudler – fungerer også fint. Bare du ikke siger det til nogen. 😉

Ramen

Ingredienser

  • 250 g babyspinat
  • 100 g champignoner – østershatte kan også bruges
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 forårsløg
  • 1 rød chilipeber
  • 4 æg
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk. Becel let margarine
  • 200 g ramen nudler
  • 16 dl hønsebouillon
  • 6 spsk. sojasauce
  • 4 tsk. revet ingefær
  • 2 spsk. fishsauce
  • 75 g bønnespirer
  • Lidt purløg
  • 1 lime

Sådan tilberedes ramen

  1. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
  2. Børst svampene rene for jord og andre urenheder, og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse.
  3. Skyl peberfrugten, fjern stilken, og skær peberfrugten i strimler.
  4. Soigner forårsløgene, og skær dem i strimler.
  5. Skyl chilipeberen, fjern stilken, og hak chilipeberen fint.
  6. Kog æggene, til de er smilende – 6 minutter afhængig af deres størrelse.
  7. Fjern overflødigt fedt på kødet, og skær også brusk, blod- og knoglerester væk.
  8. Steg kødet i margarine, og tag det af panden, når det er færdigstegt.
  9. Kom spinat og svampe på panden et par minutter, til spinaten falder sammen.
  10. Bring nudlerne til kogepunktet i bouillonen, og tilsæt sojasauce, revet ingefær, chilipeber, spinat, svampe, peberfrugt og forårsløg.
  11. Varm det hele op, til det er lige på kogepunktet.
  12. Smag suppen til.
  13. Skær kyllingen i skiver, halvér æggen, klip purløget, og portionsanret i skåle.
  14. Servér med en limebåd.
Ramen
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1993/474
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    248/59
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 6 g

Andre opskrifter med æg

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Salat nicoise med tun, kogte rødbeder og linser

Nikålssuppe

Nikålssuppe

Kedgeree med laks

Kedgeree med laks

Shakshuka

Shakshuka

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ramen
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)