Jeg er vild med suppe, og jeg elsker æg på enhver tænkelig måde – kogt, stegt, pocheret, rå … – så ramen er lige en suppe for mig. Det er nemlig en japansk suppe med kød, grøntsager og ikke mindst æg.
Personer
Minutter
Normalt skal der ramen nudler i ramen – deraf navnet. Det kan du ikke få i enhver dagligvarebutik herhjemme, men andre nudler – dog ikke glasnudler – fungerer også fint. Bare du ikke siger det til nogen. 😉
Ingredienser
- 250 g babyspinat
- 100 g champignoner – østershatte kan også bruges
- 1 rød peberfrugt
- 4 forårsløg
- 1 rød chilipeber
- 4 æg
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 spsk. Becel let margarine
- 200 g ramen nudler
- 16 dl hønsebouillon
- 6 spsk. sojasauce
- 4 tsk. revet ingefær
- 2 spsk. fishsauce
- 75 g bønnespirer
- Lidt purløg
- 1 lime
Sådan tilberedes ramen
- Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
- Børst svampene rene for jord og andre urenheder, og skær dem i halve eller kvarte afhængig af deres størrelse.
- Skyl peberfrugten, fjern stilken, og skær peberfrugten i strimler.
- Soigner forårsløgene, og skær dem i strimler.
- Skyl chilipeberen, fjern stilken, og hak chilipeberen fint.
- Kog æggene, til de er smilende – 6 minutter afhængig af deres størrelse.
- Fjern overflødigt fedt på kødet, og skær også brusk, blod- og knoglerester væk.
- Steg kødet i margarine, og tag det af panden, når det er færdigstegt.
- Kom spinat og svampe på panden et par minutter, til spinaten falder sammen.
- Bring nudlerne til kogepunktet i bouillonen, og tilsæt sojasauce, revet ingefær, chilipeber, spinat, svampe, peberfrugt og forårsløg.
- Varm det hele op, til det er lige på kogepunktet.
- Smag suppen til.
- Skær kyllingen i skiver, halvér æggen, klip purløget, og portionsanret i skåle.
- Servér med en limebåd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1993/474 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 248/59
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g