Disse brød er gode at have med i madpakken, at spise til suppen eller anden varm mad, eller at spise til aftenkaffen.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 534/127 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 63 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1029/245
Protein: 12 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 39 g
Ingredienser:
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 2 dl mager ost , + 20
- ½ tsk. salt
- 2½ tsk. bagepulver
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 3/4 dl minimælk
- 1 æggehvide
Sådan tilberedes ostefladbrød:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Riv osten.
- Bland mel og margarine.
- Tilsæt bagepulver, salt og ost, og rør det sammen.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, og rør/ælt godt.
- Del dejen i 2 stykker, og rul hvert stykke ud til en tyk pandekage.
- Læg pandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Snit (skær ikke igennem) pandekagerne ud i 4 stykker hver.
- Pensl med æggehvide.
- Bag dem i ovnen i 12-16 minutter.
- Bræk eller skær dem i 4 stykker ved servering.
Dommen: