En mættende og velsmagende ret. Tilbehøret kan varieres – eller helt undlades, så er der bare mad til færre personer – men bland en god salat eller servér med kogte/dampede grøntsager.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2018/481
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 34 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 326/78
    Protein: 10 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 800 g nye kartofler
  • 500 g mager oksefars
  • ½ spsk. olie
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 dl fromage frais
  • 150 g mager, revet ost
  • 1½ romainesalat
  • 4 tomater
  • 8 radiser
  • Ca. 20 grønne oliven
  • 200 g mager salattern
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksefars med kartoffellåg:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter, og stil dem til afdrypning i et dørslag.
  3. Brun farsen uden tilsætning af fedtstof, til det smuldrer og skifter farve.
  4. Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Bland dem i farsen sammen med de flåede tomater, og krydr med salt, peber og timian.
  5. Lad det hele småstege 5-6 minutter, og hæld derefter blandingen i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
  6. Kom kartoflerne oven på, og fordel fromage frais over.
  7. Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  8. Skyl salat, tomater og radiser.
  9. Skær salaten i mindre stykker, tomaterne i både og radiserne i skiver.
  10. Bland salat, tomater, radiser, oliven og salattern.

Velbekomme!

Dommen:

Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5

Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!