En mættende og velsmagende ret. Tilbehøret kan varieres – eller helt undlades, så er der bare mad til færre personer – men bland en god salat eller servér med kogte/dampede grøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2018/481 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 34 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/78
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 800 g nye kartofler
- 500 g mager oksefars
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 dl fromage frais
- 150 g mager, revet ost
- 1½ romainesalat
- 4 tomater
- 8 radiser
- Ca. 20 grønne oliven
- 200 g mager salattern
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes oksefars med kartoffellåg:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter, og stil dem til afdrypning i et dørslag.
- Brun farsen uden tilsætning af fedtstof, til det smuldrer og skifter farve.
- Skyl peberfrugter, og skær dem i tern. Bland dem i farsen sammen med de flåede tomater, og krydr med salt, peber og timian.
- Lad det hele småstege 5-6 minutter, og hæld derefter blandingen i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
- Kom kartoflerne oven på, og fordel fromage frais over.
- Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skyl salat, tomater og radiser.
- Skær salaten i mindre stykker, tomaterne i både og radiserne i skiver.
- Bland salat, tomater, radiser, oliven og salattern.
Velbekomme!
Dommen:
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!