30-35 minutter, og så er der lasagne. Og den er så enkel at lave, at børnene selv kan lave den. Det må da kaldes nem og hurtig lasagne – eller omvendt hurtig og nem lasagne.
Er du mere til en lasagne uden kød i, så prøv den velsmagende spinatlasagne.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 1447/344 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 39 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 280/67
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 400 g oksefars
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 ds. flåede tomater
- ¼ l Mornaysauce, den lette
- 5 friske lasagneplader (ca. 200 g)
- 1 dl revet, mager ost
Tilbehør:
- 300 g cherrytomater
- 100 g agurk
- 500 g gulerødder
Sådan tilberedes nem og hurtig lasagne:
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Riv osten.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Lad margarinen smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits kødet i ca. 2 minutter.
- Tilsæt løg og hvidløg, og svits i yderligere ca. 1 minut.
- Tilsæt tomater, Mornaysauce, salt og peber, og lad kødsaucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 minutter.
- Fordel kødsauce og lasagneplader i lag i et ovnfast fad (ca. 4 x 20 x 30 cm). Slut med kødsauce.
- Drys med ost, og sæt lasagnen i ovnen til den er gylden – ca. 15 minutter.
- Skræl imens gulerødderne, skyl agurken, og skær begge dele i stave.
- Skyl cherrytomaterne.
- Lad lasagnen hvile 10 minutter, inden den serveres med de ordnede grøntsager.
- Værsgo! Så er der serveret nem og hurtig lasagne!
Kan man bruge tørre pastaplader?
Hej Camilla
Ja, det burde der ikke være noget i vejen for, men så skal lasagnen nok stå længere tid i ovnen. Evt. kan du koge de tørrede pastaplader i 4-5 minutter, lægge dem på et rent viskestykke, så vandet suges væk, før du lægger dem i lasagnen. På den måde kan tiden i ovnen også reduceres.
Venlig hilsen
Beate