Nemt lavet fiskeret. Alt i et fad … næsten, for risene skal jo lige koges for sig. Brug friske råvarer, det giver masser af smag til retten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1932/460 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 58 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 751/180
Protein: 13 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 25 g
Ingredienser:
- Olivenolie
- 400 g langefilet
- 1 kugle frisk mozzarella
- 15 friske basilikumblade
- 10 cherrytomater
- 2 fed hvidløg
Tilbehør:
- Friske basilikumblade
- 320 g jasminris
Lange i italiensk selskab er en nem fiskeret, sådan tilberedes den:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær langen i passende stykker.
- Pensl eller spray et ovnfast fad med en god olivenolie, og læg fiskene heri.
- Drys med lidt salt og peber.
- Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem henover fisken.
- Skyl basilikumbladene, og læg dem oven på mozzarellaen i et tyndt lag.
- Skær cherrytomaterne i halve, og læg dem i et fint lag over basilikummen.
- Drys med lidt salt.
- Pres hvidløgsfeddene ud over retten
- Sæt fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Server med de kogte ris.
Meningerne om denne nemme fiskeret var lidt varierende. Den kvindelige halvdel (2) af selskabet syntes, retten var middelmådig, mens den mandlige halvdel (selvsagt også 2), syntes den smagte rigtig godt på en skala fra 1 til 10.
Dommen: