Der er delte meninger om denne ret. Kødet bliver lækkert, men “sovsen” er lidt vel “tør”. Den kan sagtens tåle mere væde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1709/407
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat:
     46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     364/87
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. olie
  • 700 g nakkefilet
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 6 spsk. sød og mild paprika
  • ½ tsk. kommenfrø
  • 2 ds. hakkede tomater (den ene afdryppet)
  • 1 1/4 dl vand 

Tilbehør:

  • 500 g frisk pasta
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine

Sådan tilberedes nakkefilet med kommenpasta:

  1. Skær løget i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
  2. Varm halvdelen af olien op i en gryde, og brun kødet .
  3. Tag kødet op af gryden, og stil det til side med evt. kødsaft.
  4. Hæld resten af olien i gryden, og svits løg og hvidløg, til de er bløde.
  5. Tilsæt paprika og 1/4 tsk. kommenfrø, og rør grundigt rundt.
  6. Tilsæt tomater med væden fra den ene plus vand – gem evt. væden fra den anden til en tomatsovs eller lignende.
  7. Kom kødet tilbage i gryden med evt. saft.
  8. Skru ned for varmen, og lad det simre i 3/4 time, eller til kødet er mørt, og saucen tyknet.
  9. 15 minutter før kødet er færdigt, koges pastaen i en stor gryde med saltet vand, til den er al dente.
  10. Rør margarine og resten af kommenfrøene i.
  11. Servér med kødet.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”