Der er delte meninger om denne ret. Kødet bliver lækkert, men “sovsen” er lidt vel “tør”. Den kan sagtens tåle mere væde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1709/407 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 364/87
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 700 g nakkefilet
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 6 spsk. sød og mild paprika
- ½ tsk. kommenfrø
- 2 ds. hakkede tomater (den ene afdryppet)
- 1 1/4 dl vand
Tilbehør:
- 500 g frisk pasta
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
Sådan tilberedes nakkefilet med kommenpasta:
- Skær løget i tynde skiver, og hak hvidløget fint.
- Varm halvdelen af olien op i en gryde, og brun kødet .
- Tag kødet op af gryden, og stil det til side med evt. kødsaft.
- Hæld resten af olien i gryden, og svits løg og hvidløg, til de er bløde.
- Tilsæt paprika og 1/4 tsk. kommenfrø, og rør grundigt rundt.
- Tilsæt tomater med væden fra den ene plus vand – gem evt. væden fra den anden til en tomatsovs eller lignende.
- Kom kødet tilbage i gryden med evt. saft.
- Skru ned for varmen, og lad det simre i 3/4 time, eller til kødet er mørt, og saucen tyknet.
- 15 minutter før kødet er færdigt, koges pastaen i en stor gryde med saltet vand, til den er al dente.
- Rør margarine og resten af kommenfrøene i.
- Servér med kødet.
Dommen: