Vi har hvidløg i haven og har for nyligt “høstet” den første omgang. Hvidløg kan holde sig længere, hvis du hænger dem et tørt, koldt og gerne mørkt sted, men du kan også vælge at lave marinerede hvidløg af dem. Marinerede hvidløg er ikke spor besværligt at lave.
Den stinkende sunde naturmedicin, hvidløget, er en uundværlig smagsgiver… hvis du kan lide smagen. Marinerede hvidløg kan anvendes i salater, gryderetter eller blot som tilbehør – vi har endda et par personer i omgangskredsen, der spiser dem som slik/snacks.
- Kategori: Tilbehør
- Tilberedning: 15 minutter + trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1407/335 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 71 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 787/188
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 33 g
Ingredienser:
- 2-3 hvidløg (ca. 25 fed)
- 1½ dl vand
- ¼ dl hvidvinseddike
- 1 knsps. salt
- 1½ dl olivenolie
- 3-4 kviste rosmarin, persille, timian, oregano eller andre friske krydderurter efter egen smag
- ½-1 tsk. hele sennepsfrø, chiliflager, peberkorn eller andre krydderier efter egen smag
Sådan tilberedes marinerede hvidløg:
- Del hvidløgene i fed. Lad skallen blive på.
- Bring vand, hvidvinseddike og salt i kog, og kog feddene heri i ca. 5 minutter.
- Tag dem op, og læg dem i iskoldt vand.
- Pil de kolde fed, og læg dem i et rent, steriliseret glas.
- Fordel krydderurter og krydderier imellem dem.
- Hæld olien over de helt kolde løg, så den netop dækker.
- Luk glasset tæt, og lad det trække i minimum 48 timer, men gerne længere på et køligt sted.
Efter de 48 timer kan du begynde at bruge af dem, men de kan sagtens stå i længere tid uden at tage skade af det. Jeg opbevarer mine i køleskab, men da vi ikke bryder os om dem iskolde, så tager jeg den portion ud jeg skal bruge, og sætter den i stuetemperatur et par timer inden spisetid.