Lækker gullasch med kylling inspireret af østens smag og mystik med dejligt tilbehør. Fedtprocenten er væsentligt lavere end ved almindelig gullasch.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1742/415
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat:
     58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     435/103
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 rødløg
  • 2 små fed hvidløg
  • 400 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk. frisk, finthakket ingefær
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 6 forårsløg
  • 1 broccoli
  • 1 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • Groft salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 dl ris

Sådan tilberedes malaysisk inspireret gullasch:

  1. Pil rødløget, og hak det fint.
  2. Pil begge hvidløgsfed, og skær det ene i tynde skiver.
  3. Hak ingefæren fint.
  4. Skær bunden og top af forårsløgene, og fjern de yderste “grove” blade. Skær forårsløgene i ca. 2 cm tykke skiver.
  5. Skyl broccolien, skær stokken af, kassér den nederste “grove” del. Skær stokken i tynde skiver, og skær skiverne i 3-4 dele. Del broccolien i små buketter.
  6. Kog risene efter anvisningen på posen.
  7. Smelt 1 spsk. margarine i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  8. Svits rødløg, presset hvidløg og kyllingestrimler i ca. 2 minutter.
  9. Tilsæt ingefær, soja-, østerssauce og 3 dl vand.
  10. Kog retten i ca. et par minutter under låg.
  11. Rør majsstivelsen ud i ½ dl vand til en jævning.
  12. Tag panden af varmen, og tilsæt jævningen under omrøring.
  13. Kog retten ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 2 minutter – stadig under låg.
  14. Tilsæt forårsløg, og kog i ca. ½ minut under låg.
  15. Smag til med salt og peber.
  16. Sæt den varme gullasch til side under låg.
  17. Smelt den sidste spsk. margarine i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  18. Svits hvidløg i skiver i ca. ½ minut.
  19. Tilsæt broccoli, 1 dl vand og bouillonterning.
  20. Damp broccolien ved kraftig varme ca. 3 minutter, eller til vandet er fordampet.
  21. Servér broccolien og risene til den varme gullasch.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”