Kylling med jordskok-avocadosalat med dansk kaviar består af ingredienser, der komplementerer hinanden virkelig godt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kyllingebrystfileter
  • 600 g jordskokker
  • 1½ moden avocado
  • 1 bdt. dild
  • 75 g stenbiderrogn
  • 1/4 løg
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 3/4 spsk. olie
  • Et par tsk. valgfrit krydderi – vi brugte tandoori
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes kylling med jordskok-avocadosalat med dansk kaviar

  1. Skrub jordskokkerne grundigt, eller skræl dem, og skær dem i ½-1 cm tykke skiver, og læg dem i en skål med vand med det samme.
  2. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og kom jordskokkerne i det kogende vand, og kog dem 3-4 minutter. De skal være møre med en lille smule sprødhed i midten, uden at de føles rå.
  3. Hæld de kogte jordskokker over i en skål koldt vand, så de køler hurtigt ned.
  4. Lad jordskokkerne dryppe helt af, når de er afkølede.
  5. Hak løget fint, og rør det med citronsaft og olivenolie, og krydr med salt og peber. Skålen skal være stor nok til, at jordskokkerne kan vendes i dressingen.
  6. Vend jordskokkerne i dressingen, og lad dem marinere i ca. 25 minutter.
  7. Krydr kyllingen med et valgfrit krydderi og salt og peber, og steg det på en grillpande uden tilsætning af fedtstof, til det er gennemstegt.
  8. Skær kødet i tykke skiver.
  9. Smag jordskoksalaten til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
  10. Halver avocadoerne, og fjern stenen.
  11. Skær avocadokødet i tern med en lille kniv, mens skallen stadig sidder på.
  12. Løft forsigtigt avocadoternene ud af skallen med en ske og ned til jordskokkerne sammen med masser af hakket dild. Pynt med stenbiderrognen, og servér med naanbrød – evt. lunt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time inkl. marineringstid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2471/588
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    576/137
    Protein: 9 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med avocado

Avocado med rejer

Avocado med rejer

Poke bowl

Poke bowl

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Sushi

Sushi

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kylling med jordskok-avocadosalat med dansk kaviar
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)