Koldhævede boller er en perfekt måde at få friskbagte morgenboller på. Gør det hele klar aftenen før, sæt dejen i køleskabet og gå i seng. Stå op, pensl bollerne, stil dem i ovnen, tænd, og bag i 25 minutter.
Antal
Minutter
Koldhævede boller kaldes også brusebadsboller. Det gør de, fordi du kan sætte bollerne i ovnen og så gå i bad, og så er bollerne færdigbagte, når du kommer ud af badet. I hvert fald hvis du er 25 minutter om at bade. Så du skal blot bruge ca. 15 minutter aftenen før og 27 minutter om morgen. Hævningen sker i køleskabet, mens du sover.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl minimælk
- ½ dl kærnemælk
- 3 spsk. let, flydende margarine
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 175 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvedemel
- Evt. birkes
Sådan tilberedes koldhævede boller – brusebadsboller
- Aftenen før: Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt margarine og de øvrige ingredienser.
- Slå dejen sammen.
- Tag den ud på et meldrysset bord, og ælt den smidig.
- Del dejen ud i 12 boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Dæk bollerne med et fugtigt klæde, og sæt hele bagepladen i køleskabet natten over.
- Næste morgen: Pensl de koldhævede boller med æg, drys evt. med birkes, og stil pladen i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200° C, og bag bollerne i 25 minutter.
- Så er dine brusebadsboller klar til servering.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 12 boller
- Tilberedning: 15 minutter aftenen før + 27 minutter om morgenen
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 604/114 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 12 %
Kulhydrat: 76 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 991/237
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 42 g