Kødbollerne er bagt/stegt i ovnen. De har en god smag – ikke så kønsløse som kødboller tit er.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1811/431 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 474/113
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 3 fed hvidløg
- 500 g mager oksefars
- 1 æg
- 1 spsk. rasp
- 4 kviste frisk rosmarin
- 800 g kartofler
- 150 g rødbeder
- 2 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 2 spsk. rød balsamicoeddike
- 1 spsk. tomatpasta
- 2 ds. flåede tomater
- 2 tsk. sukker
- 4 stænk tabasco
- 1 bundt basilikum
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kødboller med bagte rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl kartofler og rødbeder, og skær dem i tern.
- Vend dem med 1 spsk. olie, og krydr med salt.
- Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem sprøde og møre i ovnen i ca. 30 minutter.
- Pil og hak det ene fed hvidløg og rosmarinen.
- Rør fars, hvidløg, æg, rasp og rosmarin sammen. Krydr med salt og peber.
- Form farsen til små boller, og læg dem i et ildfast fad.
- Dryp ca. ½ spsk. olie over dem, og steg dem i ovnen i ca. 10 minutter.
- Pil og hak de sidste 2 fed hvidløg og løgene.
- Hak basilikummen.
- Steg løg og hvidløg klare i ½ spsk. olie.
- Tilsæt balsamico, og steg videre et par minutter.
- Tilsæt tomatpasta, og rør rundt.
- Tilsæt tomater, sukker, tabasco og halvdelen af basilikummen.
- Krydr med salt og peber, og lade sovsen småkoge under låg i ca. 10 minutter.
- Tilsæt det sidste basilikum. Smag til med salt og peber.
Dommen: