Kartoffelsalat med asparges samt fiskefrikadellerne her er en ret, der er perfekt til at reducere dit madspild. Du kan erstatte en del af ingredienserne med ingredienser, som du skal have brugt – en rest hakkede krydderurter, en slatten gulerod eller pastinak, en rest sovs eller suppe. Se forslagene i opskriften herunder.
Personer
Minutter
Næringsindholdet er udregnet på de ingredienser, som jeg har brugt her. Bruger du nogle af de andre forslag eller helt andre ingredienser, vil det højst sandsynligt ændre på næringsindholdet. Ikke nødvendigvis vældig meget, men lidt i den ene eller anden retning.
Ingredienser til kartoffelsalat med asparges
- 500 g kartofler
- 200 g grønne asparges – haricots verts kan også bruges
- 3 spsk. light mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. flydende honning
- 1 spsk. citronsaft
- 200 g grønne ærter – edamamebønner kan også bruges
- 25 g tallerkensmækkerblade – feldsalat, karse, brøndkarse, persille eller lignende kan også bruges
- 25 g hakkede, saltede mandler
- Tallerkensmækker blomster – rød skovsyre kan også bruges
- Salt
- Peber
Ingredienser til fiskefrikadeller
- 250 g kulmule – eller en anden hvid fisk
- 1 gulerod – anden rodfrugt kan også anvendes
- 2 spsk. hakket persille – eller anden krydderurt
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 4 spsk. jordskoksuppe – anden rest suppe kan også bruges eller sovs eller bouillon eller vand
- Lidt olie til stegning – gerne oliespray
- Salt
- Citronpeber – eller anden type peber
Sådan tilberedes kartoffelsalat med asparges – samt fiskefrikadeller
- Skrub kartoflerne, og skær dem evt. i mindre stykker.
- Kog dem møre i letsaltet vand.
- skyl aspargesene, og knæk den nederste træede del af.
- Skær aspargesene i mindre stykker, blancher dem, og lad dem dryppe godt af.
- Bland mayonnaise, dijon- og grovkornet sennep, flydende honning samt citronsaft sammen til en dressing, og krydr med salt og peber.
- Vend kartofler, asparges, ærter, tallerkensmækkerblade, og saltede mandler rundt i dressingen, og top med tallerkensmækkerblomster.
- Hak ingredienserne til fiskefrikadellerne i en blender – tilsæt evt. mere væde eller mel, så konsistensen bliver som en lind fiskefars.
- Krydr med salt og citronpeber.
- Form farsen til frikadeller ved hjælp af en spiseske, og steg dem i olie på en stegepande, til de er gennemstegte.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja – fiskefrikadellerne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1577/375 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 415/99
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g