Lækre, lækre, lækre kartofler, og kønne tilligemed. Servér med et dejligt stykke kød og en god sovs, og så er velsmagen hjemme.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1689/402
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 47 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     410/98
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 2 kalveschnitzler a 100 g – eller én stor der deles
  • 125 g blandede svampe
  • 2 løg (a ca. 60 g)
  • 1 1/4 dl cremefine 7 %
  • Ca. 1 spsk. frisk, hakket timian
  • 1/4 dl cognac
  • 325 g små kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk. spidskommenfrø
  • 1/4 rød chilipeber
  • 1 spsk. kryddereddike
  • 1 tsk. paprika
  • ½ bdt. persille
  • ½ bdt. purløg
  • Flagesalt
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kalveschnitzler med kartofler fra De Kanariske Øer og flamberet svampesauce:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre – kun lige netop, de må ikke koge ud – i usaltet vand.
  2. Skær svampene i mindre stykker.
  3. Hak det ene løg groft.
  4. Kom svampene på en meget varm sauterpande.
  5. Tilsæt løgene, når svampene har taget farve.
  6. Tilsæt cognac, og sæt så ild til blandingen, så svampene bliver flamberet. Pas på fingre, øjenvipper, skæg og pandehår!
  7. Tilsæt fløden, og lad det koge stille og roligt ind.
  8. Krydr schnitzlerne med salt og peber, og steg dem 3-4 minutter på hver side – afhængig af tykkelse, og om de skal være rosa eller gennemstegte – på en tør grillpande.
  9. Finthak det andet løg, hvidløg og chilipeber.
  10. Rist spidskommenfrøene på en tør sauterpande/støbejernsgryde, til de begynder at dufte.
  11. Tilsæt olien, og svits løg og hvidløg i et par minutter.
  12. Tilsæt eddike, de kogte kartofler og chilien.
  13. Drys med paprika, og svits kartoflerne til de er gyldne.
  14. Smag saucen til med salt og peber og friskhakket timian.
  15. Drys kartoflerne med hakket persille, klippet purløg og flagesalt, lige inden servering.
  16. Anret, og servér.

Velbekomme!

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!