Når kalveschnitzler skæres i skrå skiver, virker de større og rækker lidt længere. Varm salat er ikke lige det, man måske spiser tit, men det smager dejligt. Du kan også tilberede retten på grillen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1933/460
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 311/74
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g kalveschnitzler – antallet er mindre vigtigt
  • 4 skiver bacon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. karry
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 dl fløde, 4 %
  • 1 icebergsalat
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk. sukker
  • 4 røde æbler
  • 4 spsk. jumborosiner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes kalveschnitzler med karrydampet salat og frisk æblesalat:

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Steg bacon sprød på en tør, varm pande.
  3. Steg kalveschnitzlerne i olivenolien på en varm sauterpande i 2-3 minutter på hver side.
  4. Tag de færdige kalveschnitzler af panden, og krydr med salt og peber.
  5. Rist karryen let i sauterpanden, og tilsæt bouillon og fløde.
  6. Lad det koge i 5 minutters tid, og smag herefter til med salt og peber.
  7. Del salaten i kvarter på langs, og damp det i karrysaucen i 5 minutters tid.
  8. Bland citronsaft og sukker, og riv æblerne heri, og tilsæt til sidst rosinerne. Vend det hele sammen.
  9. Skær kalveschnitzlerne i tykke, skrå skiver, og servér med sauce, æblesalat, kartofler og bacon.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!