Når kalveschnitzler skæres i skrå skiver, virker de større og rækker lidt længere. Varm salat er ikke lige det, man måske spiser tit, men det smager dejligt. Du kan også tilberede retten på grillen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1933/460 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 55 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 311/74
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 500 g kalveschnitzler – antallet er mindre vigtigt
- 4 skiver bacon
- 1 spsk. olivenolie
- 3 spsk. karry
- 4 dl oksebouillon
- 1 dl fløde, 4 %
- 1 icebergsalat
- Saften fra 1 citron
- 2 spsk. sukker
- 4 røde æbler
- 4 spsk. jumborosiner
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes kalveschnitzler med karrydampet salat og frisk æblesalat:
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Steg bacon sprød på en tør, varm pande.
- Steg kalveschnitzlerne i olivenolien på en varm sauterpande i 2-3 minutter på hver side.
- Tag de færdige kalveschnitzler af panden, og krydr med salt og peber.
- Rist karryen let i sauterpanden, og tilsæt bouillon og fløde.
- Lad det koge i 5 minutters tid, og smag herefter til med salt og peber.
- Del salaten i kvarter på langs, og damp det i karrysaucen i 5 minutters tid.
- Bland citronsaft og sukker, og riv æblerne heri, og tilsæt til sidst rosinerne. Vend det hele sammen.
- Skær kalveschnitzlerne i tykke, skrå skiver, og servér med sauce, æblesalat, kartofler og bacon.