Hvis vejret ikke er til det, så steg kalkunbrystet i ovnen ved 200° C i ca. 25-30 minutter. Man kan også anvende kyllingefileter i stedet for kalkunbryst, der så pakkes ind hver for sig. De skal så ikke have lige så lang stegetid.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1750/417 - Energifordeling:
Protein: 39 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 419/100
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 500 gram kalkunbryst
- 1 pakke lufttørret skinke
- 1 broccoli
- 800 g kartofler
- 25 g rosiner
- 25 g mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 spsk. sennep
Sådan tilberedes kalkunbryst i skinkesvøb:
- Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Krydr kalkunbrystet med salt og peber, og pak det ind i 4-6 skiver skinke, og grill dem ved indirekte, middelvarme i 30-35 minutter. Tjek evt. med et stegetermometer.
- Skyl broccolien, skær den i buketter, og damp den, og lad den køle af.
- Skær resten af skinken i mindre stykker.
- Høvl osten.
- Bland broccoli, skinke, ost og rosiner.
- Servér det færdige kalkunbryst og broccoliblandingen med sennep til.
Brug evt. eftervarmen i grillen til at grille en portion kartoffelchips.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!