Kalkun på 8-10 kg blev bestilt inden jul, men da den skulle hentes havde den vokset sig større – 12-13 – så der kommer mange reste-retter med kalkun, det her er bare én.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2519/600 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 274/65
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 500 g kartofler
- 250 g grønne bønner
- 1 rødløg
- 1 lille fed hvidløg
- 1½ spsk. æblecidereddike
- ½ spsk. honning
- 500 g stegt kalkununderlår
- 350 g kalkunafpuds,
- 2 ds. flåede tomater
- 2 pastinakker
- 2 persillerødder
- 6 gulerødder
- 1 løg
- 20 g stegemargarine
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kalkunbiks:
- Skrub kartoflerne, læg en 4 stykker til side, skær resten i tynde både, og kog dem møre i letsaltet.
- Skær de 4 kartofler, pastinakker, persillerødder, gulerødder og løg i stænger. Skrællet og pillet og alt det dér, naturligvis.
- Svits løget i margarinen i en wok eller støbejernsgryde.
- Tilsæt resten af grøntsagsstængerne, og lad det hele svitse i 3-4 minutter.
- Hæld tomaterne ved, vend, og lad det hele simre 10 minutters tid, til grøntsagerne er lækre sprøde.
- Blancher bønnerne i kogende, letsaltet vand ca. 5 minutter.
- Hak rødløget fint.
- Rør en marinade af rødløg, æblecidereddike, honning, presset hvidløg og salt og peber. Brug en stooor skål, kartofler og bønner skal i lige om lidt.
- Lad kartofler og bønner dryppe godt af og vend dem i marinaden. Se der var den!
- Pluk kalkunkødet.
- Vend de marinerede kartofler og kødet i wokken/gryden, og lad det simre, til kødet er gennemvarmt.
- Smag til med salt og peber.
Blancher: Kog kort, og overbrus efterfølgende med iskoldt vand, for at kogningen ikke skal fortsætte.
Dommen: