Den indbagte kylling har vi bragt opskriften på før, men pastinakgratinen er ny. Den kan naturligvis serveres til andre retter eller alene for den sags skyld eller som frokost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1923/458 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 437/104
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 4 pastinakker
- Vand
- 2 spsk. Becel let, flydende margarine
- 2 spsk. mel
- 1 dl minimælk
- 2 æg
- Lidt olie
- 2 stegte kyllingebrystfileter i tern – ca. 250 g
- 1 pakke filodej – 120 g
- ½ kugle mozzarella
- 4 spsk. fromage frais
- 1 æggehvide
- 2-4 tsk. estragon – frisk estragon kan også bruges, eller basilikum
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes indbagt kylling med pastinakgratin:
- Skræl pastinakkerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem meget møre i usaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Hæld vandet fra, og gem det.
- Mos pastinakkerne godt.
- Varm margarinen i en gryde, og tilsæt mel.
- Tilsæt mælken og pisk godt.
- Spæd til med kogevandet fra pastinakkerne, til opbagningen har en fed, cremet og glat konsistens.
- Bland opbagningen og pastinakmosen sammen, og smag til med salt og peber.
- Pisk de 2 hele æg sammen, kom dem i massen, og rør det godt sammen.
- Fordel gratinmassen i 4 portionsskåle penslet med lidt olie (eller én stor), og sæt dem i ovnen i 25-35 minutter (hvis gratinen steges i én form, skal den have lidt længere).
- Tilbered den indbagte kylling som det fremgår af opskriften her.
- Sæt den i ovnen det sidste kvarter af gratinens bagetid.
- Anret, og pynt evt. med lidt grønt.
Dommen: