Vi kan lige så godt indrømme det: Vi havde ikke skrevet “HJERTEgryde” på madplanen, for alle børnene er gamle nok til at læse! Men karakterne talte for sig selv – 4 og 5 ud af 5 – og det var nok ikke sket, hvis der havde stået “hjertegryde med grov kartoffelmos” på madplanen.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 2 spsk. olie
- 500 g hakket kalve- eller svinehjerte
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 1 ds. tomatpasta
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret timian
- 2 laurbærblade
- ½ dl fløde, 4 %
- 1 kg kartofler
- 1 tyk skive selleri (150 g skrællet vægt)
- 2 dl minimælk
- 4 spsk. Becel let, flydende margarine
- Lidt purløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes hjertegryde med grov kartoffelmos
- Rens hjertet, og hak det i kødhakkeren (eller få slagteren til det).
- Riv gulerødderne, og riv dem groft.
- Hak løget.
- Varm olien i en gryde, og tilsæt det hakkede hjerte, og brun det godt.
- Tilsæt løg og presset hvidløg, og rør det godt sammen, og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt de revne gulerødder, og rør igen.
- Tilsæt til sidst de hakkede tomater, tomatpastaen, timian, oregano og laurbærblade samt lidt salt og peber.
- Læg låg på gryden, og lad det hele simre en times tid.
- Skræl imens kartoflerne, og skær dem i små stykker.
- Skær en tyk skive selleri, skræl den, og skær den i små stykker.
- Kom begge dele i en gryde med vand, der lige akkurat dækker.
- Tilsæt IKKE salt.
- Kog til det hele er mørt.
- Hæld vandet fra kartofler og selleri, og damp dem tørre.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, til mosen har den rette konsistens.
- Tilsæt margarinen, og rør igen. Mosen må gerne være lidt grov i strukturen.
- Smag til med salt og peber.
- Rund hjertegryden af med fløden, og smag til med salt og peber.
- Skyl og klip purløg, og servér den til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2088/497 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 328/78
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjertegryde med grov kartoffelmos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks