Vi kan lige så godt indrømme det: Vi havde ikke skrevet “HJERTEgryde” på madplanen, for alle børnene er gamle nok til at læse! Men karakterne talte for sig selv – 4 og 5 ud af 5 – og det var nok ikke sket, hvis der havde stået “hjertegryde med grov kartoffelmos” på madplanen.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 2 spsk. olie
  • 500 g hakket kalve- eller svinehjerte
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 ds. tomatpasta
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 laurbærblade
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 1 kg kartofler
  • 1 tyk skive selleri (150 g skrællet vægt)
  • 2 dl minimælk
  • 4 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Lidt purløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hjertegryde med grov kartoffelmos

  1. Rens hjertet, og hak det i kødhakkeren (eller få slagteren til det).
  2. Riv gulerødderne, og riv dem groft.
  3. Hak løget.
  4. Varm olien i en gryde, og tilsæt det hakkede hjerte, og brun det godt.
  5. Tilsæt løg og presset hvidløg, og rør det godt sammen, og lad det simre et par minutter.
  6. Tilsæt de revne gulerødder, og rør igen.
  7. Tilsæt til sidst de hakkede tomater, tomatpastaen, timian, oregano og laurbærblade samt lidt salt og peber.
  8. Læg låg på gryden, og lad det hele simre en times tid.
  9. Skræl imens kartoflerne, og skær dem i små stykker.
  10. Skær en tyk skive selleri, skræl den, og skær den i små stykker.
  11. Kom begge dele i en gryde med vand, der lige akkurat dækker.
  12. Tilsæt IKKE salt.
  13. Kog til det hele er mørt.
  14. Hæld vandet fra kartofler og selleri, og damp dem tørre.
  15. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til mosen har den rette konsistens.
  16. Tilsæt margarinen, og rør igen. Mosen må gerne være lidt grov i strukturen.
  17. Smag til med salt og peber.
  18. Rund hjertegryden af med fløden, og smag til med salt og peber.
  19. Skyl og klip purløg, og servér den til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2088/497
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    328/78
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med selleri

Sauté med bladselleri

Sauté med bladselleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Selleribøf med bønnesalat

Selleribøf med bønnesalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hjertegryde med grov kartoffelmos
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)