Havtaskehaler er meget faste i konsistensen. Det er næsten som at få en stor – meget stor – reje i munden. Her får du en opskrift med havtaskehaler. Havtaskehaler med kartofler i salviepesto.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g havtaskehale
- 8 tomater
- 1 håndfuld frisk salvie
- 1 rødløg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 900 g kartofler – gerne små
- 15 blade basilikum
- 2½ spsk. olie
- 25 g mandler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes havtaskehaler med kartofler i salviepesto
- Skær tomatern i skiver, pil løget og skær det i tern.
- Hak basilikum groft, og gem et par blade til pynt.
- Anret tomatskiverne på et fad, og drys salt over.
- Drys løg og basilikum over.
- Bland ½ spsk. olie og balsamicoeddike med peber, og hæld det over.
- Lad tomatsalaten trække, til de øvrige dele af retten er tilberedt.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker – hvis ikke de er små – og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær fileterne fri af midterbenet, og fjern hinden – hvis det ikke allerede er gjort).
- Skær fileterne i mindre stykker.
- Krydr med salt og peber, og steg dem på en grillpande penslet med olie, i ca. 2 minutter på hver side. Tag panden af varmen, og lad fisken hvile i 5 minutter inden servering.
- Skyl salvien, tør den godt, og blend den med de sidste 2 spsk. olie og mandler.
- Smag til med salt og peber.
- Vend de afdryppede kartofler i.
- Servér kartofler og tomatsalat til fisken.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1723/410 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Havtaskehaler med kartofler i salviepesto
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on