Det sker tit, at vi har grøntsagsrester, som vi har svært ved at få brugt. Som regel fordi der ikke er nok som tilbehør til flere personer. Man kan selvfølgelig altid smide dem i en tærte eller gratin, men man kan også lave grøntsagsbiksemad af dem. Det er nemt og hurtigt. Brug hvad du har.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1044/249 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 62 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 263/63
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- ½ broccoli
- 3 gulerødder
- 400 g kartofler
- 1 løg
- 2 porrer
- 200 g selleri
- 4 fed hvidløg
- 15 g margarine
- Skallen af ½ citron
- 2½ dl fromage frais
- 1 spsk. hakket persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grøntsagsbiksemad:
- Ordn grøntsagerne, og skær dem i små tern.
- Steg dem i margarinen, indtil de er færdige. Smag til med salt og peber.
- Hak persille, og bland det med fromage frais og citronskal, og smag til med salt og peber.
- Servér fromage frais-blandingen til grøntsagerne.
Velbekomme!
Husk du kan bruge grøntsagsrester – altså dem du ikke vil spise, som skræller, toppe, skaller og lignende – til bouillon. Kog hele molevitten i vand og lad det koge ind. Gerne i flere timer. Tilsæt evt. skorpen fra parmesanosten, et par laurbærblade, lidt enebær eller hvad du nu føler for. Si bouillonen, og hæld den på isterningbakker eller i fryseposer. Så har du altid en (frossen) bouillonterning til saucen, suppen eller hvad der nu mangler lidt smag. Og du ved endda at den ikke er tilsat alle mulige tilsætningsstoffer.