Lækker aspargessuppe med hjemmelavede kødboller.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1706/406 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 272/65
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat 7 g
Ingredienser:
- 190 g mager flæskefars
- 1 spsk. mel
- ½ æg
- 500 g grønne asparges
- 1 broccolistok
- 1 løg
- ½ liter vand
- 1 hønsebouillonterning
- 1 tsk. stegemargarine
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 miniflutes
Sådan tilberedes grøn aspargessuppe:
- Rør flæskefars, mel og æg sammen og så meget vand, at der bliver en fast fars.
- Krydr med salt og peber.
- Form farsen til boller med en teske. Og kom bollerne i en gryde med vand.
- Varm langsomt op. Bollerne må ikke bulderkoge.
- Småkog bollerne i 7-8 minutter.
- Skær broccolistokken i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand.
- Pil og hak løget.
- Skær de grønne asparges i mindre stykker. Kassér de træede ender, men gem toppene.
- Svits aspargesstykkerne (ikke toppene), det hakkede løg og broccolien (gem vandet fra broccolien) i margarinen i en gryde. Tilsæt broccolivand og så meget vand, at der bliver ½ liter i alt, og bouillonterning, og lad aspargessuppen koge i 5-10 minutter.
- Blend den, varm godt igennem, smag til med salt og peber, tilsæt kødbollerne, og pynt med aspargestoppene.
- Servér med lune flutes.
Dommen: