Lækker aspargessuppe med hjemmelavede kødboller.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1706/406
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     272/65
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat 7 g

Ingredienser:

  • 190 g mager flæskefars
  • 1 spsk. mel
  • ½ æg
  • 500 g grønne asparges
  • 1 broccolistok
  • 1 løg
  • ½ liter vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 tsk. stegemargarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 2 miniflutes

Sådan tilberedes grøn aspargessuppe:

  1. Rør flæskefars, mel og æg sammen og så meget vand, at der bliver en fast fars.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Form farsen til boller med en teske. Og kom bollerne i en gryde med vand.
  4. Varm langsomt op. Bollerne må ikke bulderkoge.
  5. Småkog bollerne i 7-8 minutter.
  6. Skær broccolistokken i mindre stykker, og kog den mør i letsaltet vand.
  7. Pil og hak løget.
  8. Skær de grønne asparges i mindre stykker. Kassér de træede ender, men gem toppene.
  9. Svits aspargesstykkerne (ikke toppene), det hakkede løg og broccolien (gem vandet fra broccolien) i margarinen i en gryde. Tilsæt broccolivand og så meget vand, at der bliver ½ liter i alt, og bouillonterning, og lad aspargessuppen koge i 5-10 minutter.
  10. Blend den, varm godt igennem, smag til med salt og peber, tilsæt kødbollerne, og pynt med aspargestoppene.
  11. Servér med lune flutes.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”