Glaseret svinekam vil være en værdig afløser for det traditionelle måltid juleaften eller evt. nytårsaften. Vi havde købt en kam med svær, som vi så skar af og stegte ved siden af – for ellers ville det jo have været madspild, og det går vi bestemt ikke ind for. 🙂
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 90 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2435/580 - Energifordeling:
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Protein: 30 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 350/83
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Protein: 5 g
Ingredienser:
- 700 g svinekam med maks. 2 mm spæk
- 2½ dl rødvin
- ½ l vand
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. rasp
- 4 spsk. majsstivelse
- Kulør
- Ribsgele
- Salt
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 750 g grønne bønner
Sådan tilberedes glaseret svinekam:
- Tænd ovnen på 250° C.
- Gnid stegen med salt.
- Læg stegen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen på nederste rille.
- Dæmp varmen til 180° C efter 20 minutter.
- Hæld vand og rødvin ved.
- Steg videre, til stegen er næsten gennemstegt (45-50 minutter) – brug evt. stegetermometer.
- Skræl, og kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
- Tag stegen ud, hæld skyen fra (½ l skal bruges til sauce, og 2-3 spsk. skal bruges til raspblandingen).
- Bland farin, rasp og sky.
- Hæld blandingen over stegen, og stil stegen tilbage i ovnen ved 225 ° C i 15 minutter.
- Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter.
- Rør en jævning af majsstivelse og lidt sky.
- Skum den resterende sky fedt, og jævn den.
- Kog sovsen igennem, og smag til med salt og lidt ribsgele.
- Kog bønnerne i letsaltet vand.
- Skær stegen ud, og servér.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!