Alt-i-en-gryde… næsten. Der er i hvert fald blandet meget forskelligt sammen, men det supplerer hinanden godt. Retten skal ikke jævnes, da osten giver den en tyk konsistens. Baconen kan selvfølgelig købes i tern, men det er noget mere kostbart og noget mere fedt end at købe et stegestykke.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2320/552
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 455/108
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 500 g mager flæskefars
  • 50 g bacon
  • 1½ løg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 dåse asparges
  • 1 Cheasy friskost naturel (200 g)
  • 1 ds. tomatpasta
  • 750 g ærter
  • 1½ tsk. karry
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Ca. 2 dl vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g spaghetti
  • 50 g mager, reven ost

Sådan tilberedes farsgryde med ærter:

  1. Skær bacon i tern, og rist det på en varm pande uden fedtstof.
  2. Pil løget, og skær det i terninger, og brun det med på panden.
  3. Hæld bacon og løg i en gryde.
  4. Brun farsen i det resterende fedt (fra baconen).
  5. Tilsæt karry og cayennepeber det sidste halve minuts tid, til karryen er brændt af.
  6. Kom farsen i gryden.
  7. Kog panden af med aspargesvandet, og hæld det over kødet.
  8. Tilsæt friskost og tomatpasta.
  9. Riv gulerødderne, og kom dem i gryden.
  10. Tilsæt ca. 1 dl vand.
  11. Lad retten simre i ½ time.
  12. Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
  13. Tilsæt ærter og asparges til farsgryden og evt. den sidste dl vand, og kog op.
  14. Smag til med salt og peber.
  15. Servér med spaghetti og reven ost.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”