Alt-i-en-gryde… næsten. Der er i hvert fald blandet meget forskelligt sammen, men det supplerer hinanden godt. Retten skal ikke jævnes, da osten giver den en tyk konsistens. Baconen kan selvfølgelig købes i tern, men det er noget mere kostbart og noget mere fedt end at købe et stegestykke.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2320/552 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 455/108
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 500 g mager flæskefars
- 50 g bacon
- 1½ løg
- 2-3 gulerødder
- 1 dåse asparges
- 1 Cheasy friskost naturel (200 g)
- 1 ds. tomatpasta
- 750 g ærter
- 1½ tsk. karry
- ½ tsk. cayennepeber
- Ca. 2 dl vand
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g spaghetti
- 50 g mager, reven ost
Sådan tilberedes farsgryde med ærter:
- Skær bacon i tern, og rist det på en varm pande uden fedtstof.
- Pil løget, og skær det i terninger, og brun det med på panden.
- Hæld bacon og løg i en gryde.
- Brun farsen i det resterende fedt (fra baconen).
- Tilsæt karry og cayennepeber det sidste halve minuts tid, til karryen er brændt af.
- Kom farsen i gryden.
- Kog panden af med aspargesvandet, og hæld det over kødet.
- Tilsæt friskost og tomatpasta.
- Riv gulerødderne, og kom dem i gryden.
- Tilsæt ca. 1 dl vand.
- Lad retten simre i ½ time.
- Kog spaghettien efter anvisningen på posen.
- Tilsæt ærter og asparges til farsgryden og evt. den sidste dl vand, og kog op.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med spaghetti og reven ost.
Dommen: