Fisker du efter en lækker ret? Så kommer der en rigtig dejlig skrubbe her med lækkert krydret tilbehør.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2677/637 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 484/116
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 600 g skrubbefilet
- 50 g rasp
- 75 g rugmel
- 300 g pastinakker
- 4 bagekartofler
- 1 bdt. persille
- 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- 4 spsk. hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. korianderfrø
- 1 tsk. hel sort peber
- ½ tsk. chiliflager
- 1 tsk. bukkehornsfrø
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes dobbeltpanerede skrubbefileter med pastinak- og kartoffeltern :
- Rist korianderfrø, hel sort peber, chiliflager, bukkehornsfrø og spidskommen på en tør pande i et par minutter, indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet.
- Kom dem bagefter i en morter (eller brug en tung kødhammer, og bank dem i en kraftig frysepose – hvis ikke du har en morter), og tilsæt gurkemeje.
- Skræl pastinakker og bagekartofler, og skær dem ud i ca. 3 x 3 cm tern.
- Læg dem i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem trække i 12 minutter.
- Tænd ovnen på 180° C,
- Hæld vandet fra kartofler og pastinakker, og vend rundt med 1 spsk. olivenolie.
- Krydr med salt og krydderiblandingen fra før, og læg det i ét lag i et ovnfast fad.
- Sæt fadet i ovnen, til kartofler og pastinakker er gyldne og lækre – ca. 35 minutter.
- Krydr fisken med lidt salt og peber.
- Vend fileterne i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rugmel og rasp blandet sammen.
- Fritér dem i resten af olien (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Drys med lidt salt.
- Servér med masser af plukket persille på toppen og med yoghurt drysset med lidt af krydderiblandingen på toppen.
Dommen:
Beate:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
- Mål krydderierne op.
- Rist krydderierne på en tør pande.
- Kom de ristede krydderier i en morter sammen med gurkemejen.
- Knus krydderierne.
- Skær kartofler og pastinakker i store tern.
- Hæld kogende vand over, og lad dem trække i 12 minutter.
- Hæld vandet fra kartofler og pastinakker.
- Kom kartofler og pastinakker i et ovnfast fad, og drys krydderierne over.
- Bag kartofler og pastinakker i ovnen.
- Krydr fisken med salt og peber.
- Pisk ægget sammen.
- Bland rasp og rugmel.
- Vend fileterne i mel.
- Vend dem derefter i æg.
- Vend dem til sidst i raspblandingen.
- Paner alle fileterne.
- Varm olien.
- Brug stænklåg, det sprøjter.
- Fritér fileterne.
- Lad dem dryppe af på køkkenrulle.