Fisker du efter en lækker ret? Så kommer der en rigtig dejlig skrubbe her med lækkert krydret tilbehør.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2677/637
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 484/116
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g skrubbefilet
  • 50 g rasp
  • 75 g rugmel
  • 300 g pastinakker
  • 4 bagekartofler
  • 1 bdt. persille
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel sort peber
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes dobbeltpanerede skrubbefileter med pastinak- og kartoffeltern :

  1. Rist korianderfrø, hel sort peber, chiliflager, bukkehornsfrø og spidskommen på en tør pande i et par minutter, indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet.
  2. Kom dem bagefter i en morter (eller brug en tung kødhammer, og bank dem i en kraftig frysepose – hvis ikke du har en morter), og tilsæt gurkemeje.
  3. Skræl pastinakker og bagekartofler, og skær dem ud i ca. 3 x 3 cm tern.
  4. Læg dem i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem trække i 12 minutter.
  5. Tænd ovnen på 180° C,
  6. Hæld vandet fra kartofler og pastinakker, og vend rundt med 1 spsk. olivenolie.
  7. Krydr med salt og krydderiblandingen fra før, og læg det i ét lag i et ovnfast fad.
  8. Sæt fadet i ovnen, til kartofler og pastinakker er gyldne og lækre – ca. 35 minutter.
  9. Krydr fisken med lidt salt og peber.
  10. Vend fileterne i hvedemel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rugmel og rasp blandet sammen.
  11. Fritér dem i resten af olien (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok), til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  12. Drys med lidt salt.
  13. Servér med masser af plukket persille på toppen og med yoghurt drysset med lidt af krydderiblandingen på toppen.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!