Har du adgang til hele fisk, så er denne tilberedningsmetode en mulighed. Der må gerne være hoved på fisken, men det behøves ikke. Det er ikke alle, der synes det er lækkert at kiggen en fisk i øjnene, efter den har været en tur i ovnen. Til gengæld skal der være ben i fisken, ellers duer det ikke.

Personer

Minutter

Jeg har valgt at bruge en hel kuller, men du kan også sagtens bruge en hel anden slags fisk. Faktisk er en fladfisk nemmere at have med at gøre – f.eks. en pighvar – men nu var det altså en kuller der var halet ind i bradepanden.

Ingredienser

  • 1 hel kuller – med eller uden hoved
  • 4 spsk. hakkede krydderurter efter eget valg
  • 6 spsk. citronsaft
  • 200 g pikantost, light
  • 2 dl tør hvidvin
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes dampet fisk i ovn

  1. Tænd ovnen på 210° C.
  2. Skær lommer på hver side af rygbenet.
  3. Fyld lommerne med finthakkede krydderurter og pikantosten.
  4. Soigner gulerødder og porrer, og skær dem i grove stykker.
  5. Læg fisk (se billedet) og grøntsager i en bradepande, og drys med salt og peber.
  6. Hæld citronsaften over, og hæld hvidvinen ved.
  7. Læg stanniol over, og sæt nu hele herligheden i ovnen i ca. 30 minutter.
  8. Tag stanniolet af, og giv fisk og grøntsager endnu 10 minutter.
  9. Spis brød til.

Kulleren vejede ca. 1200 g med hoved og hale, det bliver til ca. 500-600 g reelt kød, når man ikke regner hoved, ben, finner osv. med.

Før du går i gang

Har du ikke et grydebrød i fryseren – eller et andet godt og groft brød ved hånden – men skal hen at bage først, så skal du lige lægge 17-18 timer oven i tilberedningstiden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1996/475
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     406/97
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g