Er der noget så hyggeligt som nybagte boller? Eller er der noget bedre end duften af nybagte boller? At vågne til duften af nybagte boller. At komme hjem til duften af nybagte boller – hvad enten man er barn eller voksen – det kan være efter endt skoledag eller arbejdsdag. Eller en aften hvor man har været til møde og kommer hjem til aftenskaffen eller -teen med nybagte boller. Måske synder man lidt og kommer chokolade på, så den smelter og trænger ned i den varme krumme. Men ellers er ost også godt på en varm bolle. Og så bare hygge. Det er praktisk taget umuligt ikke at hygge, når der spises boller. De her boller med græskarkerner er ingen undtagelse. De kan spises som morgenmad, frokost, til aftensmaden eller som et mellemmåltid.
- Kategori: Boller
- Antal: 12 stk.
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 900/214 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 68 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 925/220
Protein: 6 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 37 g
Ingredienser:
- ½ l koldt vand
- 25 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl græskarkerner
- 1 spsk. Læsø sydesalt
- 550 g hvedemel
Sådan tilberedes boller med græskarkerner:
- Hæld vandet i en røreskål.
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt olie, græskarkerner, salt og mel.
- Rør dejen jævn, dæk den med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskabet natten over.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Rør dejen igennem, sæt den i 12 pæne, store klatter på en plade med bagepapir, stænk lidt olivenolie over, og lad bollerne hæve 10 minutter.
- Bag boller med græskarkerner i 15-20 minutter, til de er gyldne og hævede.