Baconen giver en dejlig smag til koteletterne, og saucen er bare helt i top. Skift ikke svinebaconen ud med kalkunbacon for at spare fedt, det vil ikke blive nær så godt.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 små nakkekoteletter
- 2 skiver svinebacon
- 1½ tsk. paprika
- ½ tsk. Det tredje Krydderi
- 200 g champignoner
- 1½ dl rødvin
- 1 dl fløde 9 %
- 1 tsk. tørret estragon
- ½ tsk. citronpeber
- 2 tsk. frisk, hakket timian
- 1 spsk. kalvefond
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 850 g kartofler
- 4 gulerødder
- 2 porrer
Sådan tilberedes baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skræl gulerødderne, og kog dem de sidste 10-12 minutter sammen med kartoflerne. Gulerødderne må gerne stadig havde lidt bid.
- Rens porrerne, skær dem i mindre stykker, og kog også dem sammen med kartoflerne de sidste 8-10 minutter.
- Krydr koteletterne på den ene side med paprika, Det tredje Krydderi og lidt salt og peber. Vend dem, og læg ½ baconskive på hver kotelet, drys med paprika, Det tredje Krydderi, salt og peber.
- Steg koteletterne uden brug af fedtstof. Vend den side med bacon nedad først, og steg ca. 4-5 min.
- Vend forsigtigt, og steg koteletterne færdige på den anden side.
- Skær champignonerne i skiver.
- Tag koteletterne af panden, og hold dem varme, og kom champignonerne på, og lad dem tage farve.
- Tilsæt rødvin, og lad det koge lidt ned, inden fløden og kalvefonden hældes ved.
- Tilsæt tørrede og friske krydderurter og citronpeber.
- Smag til med salt, peber.
- Servér de baconstegte nakkekoteletter med de kogte kartofler, gulerødder og porrer.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2047/487 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 370/88
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on