Baconen giver en dejlig smag til koteletterne, og saucen er bare helt i top. Skift ikke svinebaconen ud med kalkunbacon for at spare fedt, det vil ikke blive nær så godt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 små nakkekoteletter
  • 2 skiver svinebacon
  • 1½ tsk. paprika
  • ½ tsk. Det tredje Krydderi
  • 200 g champignoner
  • 1½ dl rødvin
  • 1 dl fløde 9 %
  • 1 tsk. tørret estragon
  • ½ tsk. citronpeber
  • 2 tsk. frisk, hakket timian
  • 1 spsk. kalvefond
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 850 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer

Sådan tilberedes baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skræl gulerødderne, og kog dem de sidste 10-12 minutter sammen med kartoflerne. Gulerødderne må gerne stadig havde lidt bid.
  3. Rens porrerne, skær dem i mindre stykker, og kog også dem sammen med kartoflerne de sidste 8-10 minutter.
  4. Krydr koteletterne på den ene side med paprika, Det tredje Krydderi og lidt salt og peber. Vend dem, og læg ½ baconskive på hver kotelet, drys med paprika, Det tredje Krydderi, salt og peber.
  5. Steg koteletterne uden brug af fedtstof. Vend den side med bacon nedad først, og steg ca. 4-5 min.
  6. Vend forsigtigt, og steg koteletterne færdige på den anden side.
  7. Skær champignonerne i skiver.
  8. Tag koteletterne af panden, og hold dem varme, og kom champignonerne på, og lad dem tage farve.
  9. Tilsæt rødvin, og lad det koge lidt ned, inden fløden og kalvefonden hældes ved.
  10. Tilsæt tørrede og friske krydderurter og citronpeber.
  11. Smag til med salt, peber.
  12. Servér de baconstegte nakkekoteletter med de kogte kartofler, gulerødder og porrer.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2047/487
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     370/88
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre fedtfattige retter med bacon

Stegt brosme med æbleflæsk og bacon
Salat med rugbrødscrutoner og bacon
Havkat med bacon
Risotto i mornaysauce med løg- og bacondrys
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Baconstegte nakkekoteletter med champignonsauce
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)