Sennep med sennep til. Man kunne måske godt tro, at det bliver lidt for meget med al den sennep, men det passer fint sammen i sennepsgratineret laks og kartofler i sennepsdressing.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 4 laksefileter
- 4 tsk. olie
- 1 glas grønne asparges
- 2 spsk. dijonsennep
- 100 g flødeost, naturel, light
- 4 tsk. tørret estragon
- 100 g mager, revet ost
- 500 g kartofler
- 1 rødløg
- 3 spsk. kapers
- 1 bdt. dild
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes sennepsgratineret laks og kartofler i sennepsdressing
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skrab laksefileterne fri for skæl.
- Dup laksefileterne tørre med køkkenrulle, og læg dem i et ovnfast fad, penslet med 1 tsk. olie. Skindsiden skal vende nedad.
- Rør dijonsennep med flødeost, estragon, salt og peber.
- Smør sennepscremen på laksefileterne.
- Fordel aspargserne på laksefileterne, og drys med osten.
- Bag laksen i ovnen i 12- 15 minutter.
- Skrub/skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Pil løget, og skær det i tern.
- Rør sennep, 3 tsk. olie, kapers, løg, salt og peber sammen.
- Vend de varme kartofler i dressingen, og tilsæt plukket dild.
- Servér kartoflerne til de gratinerede laksefileter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2035/484 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 42 %
Kulhydrat: 25 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 546/131
Protein: 11 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Sennepsgratineret laks og kartofler i sennnepsdressing
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on