Nakkefilet og djævletomater er en opskrift inspireret af en svensk opskrift, der hedder koteletter og djeveltomater. Den er lavet i Crock-Pot, men kan naturligvis laves i andre typer for slow cookere eller i ovnen ved lav temperatur – 70° C eller deromkring.
Personer
Minutter
Retten er ikke fedtfattig. Det kunne den måske blive ved at udskifte nogle af ingredienserne med nogle mindre fedtholdige eller mere mættende varianter – som f.eks. smør med let-margarine, nakkefilet med koteletter og ved at bruge lightudgaven af kokosmælk og bytte jasminrisene ud med de mere mættende fuldkornsris osv.
Ingredienser
- 650 g nakkefilet
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g tomater
- 25 g smør
- 1 ds. hele cherrytomater
- 1 spsk. worcestershiresauce
- 1 spsk. grovkornet sennep
- 1-2 tsk. sambal oelek – efter smag
- Skal og saft af 1 citron
- ½ dl mangochutney
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 ds. kokosmælk
- 4 dl vand
- 4 dl jasminris
- 1 chilipeber
- 4 kardemommekapsler
- 3 stjerneanis
- 1½ tsk. salt
Sådan tilberedes nakkefilet og djævletomater med krydrede kokosris
- Læg nakkefileten i Crock-Pot-gryden.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Skyl tomaterne, skær dem i både, skær blomsten fra, og kassér den.
- Smelt smørret.
- Bland alle ingredienserne sammen, og hæld det over nakkefileten.
- Tænd på lav varme, og tilbered retten i 6 timer.
- Begynd tilberedningen af risene, når der er ca. ½ time tilbage af tilberedningstiden.
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring det i kog.
- Lad det simre i 10 minutters tid.
- Sluk for varmen, og lad risene trække under låg i yderligere 10 minutters tid.
- Smag djævletomaterne til, og servér.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 6 timer og 10 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3687/878 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 43 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 495/118
Protein: 5 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 11 g