Det er vist ikke almindelig skik at servere brunede kartofler til gammeldaws oksegrydesteg. Men hvad gør det, det er jo heldigvis os der bestemmer, og vi er glade for brunede kartofler.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 1 kg okseculotte
- 30 g stegemargarine
- 6 løg
- 2 spsk. mel
- 500 g små kartofler (til brunede kartofler)
- 700 g kartofler
- 2 spsk. sukker
- 450 g rosenkål
- 1 glas perleløg
- 6 gulerødder
- 400 g bønner
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes gammeldaws oksegrydesteg
- Kog de små kartofler, og pil dem.
- Skær løgene i kvarte og de 2 af gulerødderne i mindre stykker.
- Brun kødet i en gryde i 10 g af margarinen, og drys med salt og peber.
- Tilsæt løg og de 2 gulerødder, og lad dem brune lidt.
- Hæld vand ved, så det dækker.
- Lad det hele simre under låg ca. 1½-2 timer til kødet er mørt.
- Kog kartoflerne og de sidste gulerødder i letsaltet vand i en stor gryde, til de er møre. Tilsæt bønnerne de sidste 5 minutter.
- Smelt sukkeret i en dyb pande.
- Tilsæt den sidste margarine, og lad det smelte.
- Overbrus de pillede kartofler med kold vand, og kom dem derefter i panden, og brun dem ved middel varme, til de er karamelliseret – ca. 10 minutter. Tilsæt perleløgene de sidste par minutter.
- Tag kødet op, og lad det hvile minimum 20 minutter.
- Si sovsen, og varm ca. 6 dl op i gryden, og jævn det med melet rørt ud i lidt koldt vand.
- Skær kødet i skiver, og servér med kartofler, brunede kartofler, perleløg og grøntsager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer og 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3609/859 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 39 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 394/94
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Gammeldaws oksegrydesteg
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on