Uhmmm flødeboller – lækre, hjemmelavede flødeboller. Hyggelige at lave og især hyggelige at spise.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Vi laver en portion på 24 flødeboller – for nemheds skyld 🙂 – men du kan sagtens dele den op. Men skal flødebollerne deles ud i klassen til børnefødselsdagen eller lignende, så er 24 et perfekt antal.
Ingredienser
- 500 g marcipan i rulle(r)
- 150 g pasteuriserede æggehvider
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- ½ stang vanilje
- 400 g mørk chokolade – god chokolade
- Evt. drys – kokos, nøddeflager eller andet efter eget valg
Sådan tilberedes flødeboller
- Tænd ovnen på 175° C.
- Skær marcipanen i tynde skiver. Har du ikke købt marcipan i ruller, er det straks lidt mere besværlig, så må du rulle marcipanen ud og stikke den ud med et glas eller en udstikker.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i den varme ovn i ca. 5 minutter, og afkøl dem herefter. Sluk ikke ovnen.
- Kog vand, sukker og vanilje sammen til en sirup – sukkeret skal være helt opløst.
- Pisk imens æggehviderne stive.
- Tag siruppen af blusset, og lad den køle lidt af.
- Hæld nu siruppen langsomt i æggehviderne – laaaangsooooomt – imens du pisker med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk indtil skålen er helt kold – mindst 15 minutter. Ellers falder marengsen sammen efter 1-2 timer.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde.
- Bag flødebollerne i 4-5 minutter så marengsen stivner lidt.
- Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad.
- Overtræk flødebollerne – hertil kan du bruge en ske og lade den flydende chokolade løbe forsigtigt nedover flødebollen, få evt. hjælp af en silikonepensel.
- Drys med … ja, hvad du vil hvis du vil, og lad flødebollerne stå til chokoladen er størknet.
- Kategori: Slik
- Antal: 24 stk.
- Tilberedning: 1 time og 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. flødebolle:
KJ/Kcal: 1048/250 - Energifordeling:
Protein: 6 %
Fedt: 49 %
Kulhydrat: 45 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1733/411
Protein: 7 g
Fedt: 23 g
Kulhydrat: 45 g
Informationer
Opskriftens navn
Flødeboller
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on