Uhmmm flødeboller – lækre, hjemmelavede flødeboller. Hyggelige at lave og især hyggelige at spise.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Vi laver en portion på 24 flødeboller – for nemheds skyld 🙂 – men du kan sagtens dele den op. Men skal flødebollerne deles ud i klassen til børnefødselsdagen eller lignende, så er 24 et perfekt antal.

Ingredienser

  • 500 g marcipan i rulle(r)
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1 dl vand
  • ½ stang vanilje
  • 400 g mørk chokolade – god chokolade
  • Evt. drys – kokos, nøddeflager eller andet efter eget valg

Sådan tilberedes flødeboller

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Skær marcipanen i tynde skiver. Har du ikke købt marcipan i ruller, er det straks lidt mere besværlig, så må du rulle marcipanen ud og stikke den ud med et glas eller en udstikker.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i den varme ovn i ca. 5 minutter, og afkøl dem herefter. Sluk ikke ovnen.
  4. Kog vand, sukker og vanilje sammen til en sirup – sukkeret skal være helt opløst.
  5. Pisk imens æggehviderne stive.
  6. Tag siruppen af blusset, og lad den køle lidt af.
  7. Hæld nu siruppen langsomt i æggehviderne – laaaangsooooomt – imens du pisker med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk indtil skålen er helt kold – mindst 15 minutter. Ellers falder marengsen sammen efter 1-2 timer.
  8. Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på de kolde marcipanbunde.
  9. Bag flødebollerne i 4-5 minutter så marengsen stivner lidt.
  10. Hak chokoladen i mindre stykker, og smelt den over vandbad.
  11. Overtræk flødebollerne – hertil kan du bruge en ske og lade den flydende chokolade løbe forsigtigt nedover flødebollen, få evt. hjælp af en silikonepensel.
  12. Drys med … ja, hvad du vil hvis du vil, og lad flødebollerne stå til chokoladen er størknet.
  • Kategori: Slik
  • Antal: 24 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. flødebolle:
    KJ/Kcal:
    1048/250
  • Energifordeling:
    Protein: 6 %
    Fedt: 49 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    1733/411
    Protein: 7 g
    Fedt: 23 g
    Kulhydrat: 45 g

Andre opskrifter med chokolade

Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fedtfattig chokoladekage med abrikoser og skyr

Fedtfattig chokoladekage med abrikoser og skyr

Frugtspyd

Frugtspyd

Bananmuffins

Bananmuffins

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Flødeboller
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)