Personer
Minutter
De tykiske köfter … ved ikke, om de hedder det i flertal … nå, men de tyrkiske köfter her er fedtfattige, bl.a. fordi jeg bruger det magre hakkede oksekød – helst 4-7 % og maks. 8-12 %. Som regel vælger jeg 8-12 %, fordi den kan jeg få økologisk. Opskriftens næringfakta er udregnet efter hakket kød med en fedtprocent på 5-10 – sådan lidt midt imellem.
Köfter kan steges i lidt olie på en grill– eller stegepande, eller de kan grilles, hvilket reducerer fedtindholdet.
Ingredienser
- 500 g magert hakket oksekød – maks. 8-12 %
- 50 g bredbladet persille
- 1 lille bdt. purløg
- 1 æg
- 3 spsk. majsgryn – majsmel kan også bruges
- 1 tsk. chili
- 1 spsk. paprika
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g små kartofler – ikke brunkartofler, men de mindste fra posen med spisekartofler eller petitkartofler
- Olie til stegning
- 1 ds. flåede tomater (400 g)
- 1 tsk. herbes de Provence
- 400 g spidskål
- 4 gulerødder
Sådan tilberedes köfte med råstegte kartofler
- Skrub kartoflerne, og skær dem i halve.
- Varm lidt olie i en pande, og steg kartoflerne, til de er møre – det tager ca. 20 minutter – vend et par gange undervejs. Drys med salt.
- Hak den bredbladede persille, mens kartoflerne steger, og bland det i det hakkede kød sammen med æg, majsgryn, chili, paprika og klippet purløg, og krydr med salt og peber. Rør det godt sammen.
- Varm lidt olie på en grillpande – eller en almindelig stegepande – hvis ikke du har tændt op i grillen.
- Form farsen til store, lidt aflange frikadeller, tryk dem lidt flade, og steg dem i olien på begge sider, til de er gennemstegte. Det er de efter 4-5 minutter på hver side.
- Hæld tomaterne i en kasserolle eller lille gryde, tilsæt herbes de Provende, og kog det hele op. Blend evt., men det er ikke nødvendigt. Smag til med salt og peber.
- Skræl gulerødderne, og skær dem og spidskålen i henholdsvis tynde stave og strimler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1964/468 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 333/80
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g