Når du laver karryris med kylling, kan du bruge brystkødet, lårene (over-, under- eller hele lår) eller sågar en hel kylling. Her har jeg brugt kyllingeunderlår.

Personer

Minutter

Risene får en lækker “grødet” konsistens, når sovsen bliver hældt over dem.

Ingredienser

  • 4-6 kyllingeunderlår – afhængig af størrelse
  • 15 g stegemargarine
  • 1 spsk. karry
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 porrer
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • Salt
  • Peber

TILBEHØR:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes karryris med kylling:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Gnid lårene med salt og peber – altså kyllingelårene 🙂
  3. Lad margarinen blive gylden i en sauterpande eller en gryde, og brun lårene på alle sider.
  4. Tilsæt karry, og lad det svitse med.
  5. Skyl, og skær peberfrugten i strimler.
  6. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  7. Tilsæt peberfrugt og porrer, og hæld halvdelen af bouillonen ved.
  8. Lad det hele simre under låg 20-25 minutter – vend evt. lårene, når halvdelen af tiden er gået, hvis lårene ikke er helt dækket af væde.
  9. Tag lårene op, og hold dem varme.
  10. Hæld resten af bouillonen i gryden, og kog op.
  11. Hæld lidt af bouillonen i den græske yoghurt, og pisk det godt igennem.
  12. Hæld det derefter tilbage i panden under piskning, og smag sovsen til med salt og peber.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1917/456
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    565/135
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 21 g

Andre opskrifter med kylling

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Kylling i peberrod med bønner og ovnbagte rødbeder

Lørdagskylling

Lørdagskylling

Tyrkiske bagels – simit – med kyllingesalat

Tyrkiske bagels – simit – med kyllingesalat

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Karryris med kylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)