Når du laver karryris med kylling, kan du bruge brystkødet, lårene (over-, under- eller hele lår) eller sågar en hel kylling. Her har jeg brugt kyllingeunderlår.
Personer
Minutter
Risene får en lækker “grødet” konsistens, når sovsen bliver hældt over dem.
Ingredienser
- 4-6 kyllingeunderlår – afhængig af størrelse
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. karry
- 1 rød peberfrugt
- 3 porrer
- 2 dl bouillon
- 1 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes karryris med kylling:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Gnid lårene med salt og peber – altså kyllingelårene 🙂
- Lad margarinen blive gylden i en sauterpande eller en gryde, og brun lårene på alle sider.
- Tilsæt karry, og lad det svitse med.
- Skyl, og skær peberfrugten i strimler.
- Rens porrerne, og skær dem i skiver.
- Tilsæt peberfrugt og porrer, og hæld halvdelen af bouillonen ved.
- Lad det hele simre under låg 20-25 minutter – vend evt. lårene, når halvdelen af tiden er gået, hvis lårene ikke er helt dækket af væde.
- Tag lårene op, og hold dem varme.
- Hæld resten af bouillonen i gryden, og kog op.
- Hæld lidt af bouillonen i den græske yoghurt, og pisk det godt igennem.
- Hæld det derefter tilbage i panden under piskning, og smag sovsen til med salt og peber.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1917/456 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 63 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 565/135
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 21 g
Informationer
Opskriftens navn
Karryris med kylling
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on