En dejlig, let fiskeret med skønt, sprødt tilbehør og en lækker, luftig mos. Den tager lidt tid at tilberede, men den er bestemt det værd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1672/398 - Energifordeling:
Protein: 33 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 38 %
Alkohol: 2 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 333/80
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 700 g kartofler
- Ca. 300 g halloweengræskar
- 4 spsk. revet parmesanost
- ½ dl Becel let, flydende margarine
- 1 spsk. rasp
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 125 g bacon i tern
- 1 dl hvidvin
- 600 g isingfilet
- 2 spsk. hakket persille
- 400 g champignoner
- 1 bdt. rosmarin
- 1 usprøjtet citron
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes isingruller med ristede champignoner og græskar-kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem meget møre – uden salt.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Halver græskarret, rens det for kerner og trevler, skær det i både, og læg dem i bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag bådene møre i ovnen. Når græskarret er bagt, er det let at fjerne skindet, og bådene bliver til mos, bare man kigger på dem.
- Hak løget fint og svits det hurtigt i 1 tsk. margarine – de skal ikke tage farve.
- Bland løg, græskarmos og kartofler med halvdelen af parmesanen, pisk det igennem med et piskeris.
- Smag til med salt og peber.
- Pensl et ovnfast fad med 1 tsk. margarine, fordel mosen i fadet, drys med den resterende parmesan.
- Sæt fadet i oven, til mosen er gyldenbrun.
- Bland resten af margarinen med rasp, citronsaft og -skal, finthakket rosmarin, salt og peber.
- Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, og rul dem sammen.
- Læg dem i et ovnfast fad, og fordel margarineblandingen over, og bag rullerne i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte.
- Rens svampene, og halver dem.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
- Rist baconen i en gryde til den er gylden, men ikke alt for sprød.
- Tilsæt skalotteløg, hvidløg og champignoner, krydr med salt og peber og rist i 4-5 minutter, til champignonerne har fået farve.
- Tilsæt hvidvinen, og lad det simre til væden er kogt næsten væk.
- Smag til, og servér med friskhakket persille.
Dommen: