Pas på med frisk peberrod, det er stærkt, så hvis din kartoffelmos med peberrod ikke skal være for stærk, så brug f.eks. kun 2-3 cm peberrod, og riv den evt. lidt finere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 1336/318 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 346/82
Protein: 7 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 600 g kulmule med skind
- 1 spsk. olie
- 800 g kartofler
- 1 løg
- 5 cm peberrod
- 2 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kulmule og kartoffelmos med peberrod:
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker.
- Pil løget, og skær det i grove tern.
- Kog løg og kartofler møre i usaltet vand.
- Fjern skæl på fisken, og skær fisken i passende stykker.
- Rids skindsiden ridses med en skarp kniv, og krydres med salt og peber.
- Steg fisken på skindsiden i olien på en varm pande i ca. 2 minutter.
- Skru ned for varmen, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet får en mælkehvid farve. Tag panden af varmen, og lad dem hvile i yderligere 2 minutter.
- Hæld kartoffelvandet i en skål.
- Rør kartoflerne med en grydeske, og tilsæt kogevandet, til kartoffelmosen er grov, men porøs.
- Riv peberroden.
- Smag mosen til med peberrod, salt og peber.
- Vend til sidst yoghurten i, uden at den røres helt ud i mosen.
Dommen: